Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ημέρα;

Ήταν το μακρινό 2009 πραγματικός ξεσηκωμός για ενα παιχνίδι. Για Το παιχνίδι.

Το μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Τι μου θύμισες τώρα. Μία μέρα νωρίτερα είχε ξεκινήσει το ταξίδι. Εκεί στον προβλήτα , ήταν όλοι μα όλοι μαζί. Οι φίλαθλοι οχι μόνον της Ρόδου αλλά ενός ολόκληρου νησιού. Η Ρόδος μας, το καμάρι μας, έπρεπε να μπει σε μια διαδικασία για την άνοδο στην B εθνική. Ο αντίπαλος ο Παναιτωλικός, δυνατός αλλά και εμείς τότε είμασταν ομάδα με προοπτικές.

Ο κόσμος πίστευε ότι μπορούσε να δει τα ελάφια να φεύγουν νικητές από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η εξέδρα του γηπέδου ήταν τίγκα στα πράσινα. Τρεις χιλιάδες ήσαν αυτοί και πόσοι άλλοι που δεν πήγαν οργανωμένα αλλά έδωσαν βροντερό παρών. Λένε ότι οι αγρινιώτες ήταν περισσότεροι. Ναι φίλε μου…

Αυτοί δεν πέρασαν θάλασσα. Εξακόσια χιλιόμετρα ήταν αυτά από το νησί. Και όμως ο κόσμος ήταν εκεί.

Άπαντες παρόντες!…

Με μια φωνή όλοι μαζί ¨Φόρτσα Ρόδος ολε¨

Σείστηκε το γήπεδο από τις ιαχές με την είσοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Καπνογόνα , σημαίες , κασκώλ και πάνω από όλα η δύναμη της φωνής.

Όλα μαζί συνέθεσαν το σενάριο της συνάντησης. Δεν παίζει ρόλο πλέον το τελικό αποτέλεσμα και τι έγινε στην συνέχεια . Πως μπόρεσε η Ρόδος να ανέβει τελικά στην κατηγορία με την μαγκιά ενός ανθρώπου που το ήθελε πολύ. Και το κατάφερε. Αυτά είναι ιστορία η οποία έχει γραφτεί . Αυτό που δεν μπορεί να ξεχαστεί όμως είναι το πάθος των φιλάθλων στο γήπεδο. Και με το σφύριγμα του διαιτητή η απόλυτη ησυχία. Τέτοιο θόρυβο δεν είχε ξανακάνει η ησυχία. Και άκουγες το κλάμα κάποιων στην εξέδρα για την χαμένη ευκαιρία. Για αυτό που πάλεψες μια ολόκληρη χρονιά να χάνεται σε 90 λεπτά.

Γιατί ορισμένοι δυστυχώς σε …πούλησαν και σου έκοψαν το όνειρο που ήταν να γίνει πραγματικότητα. Εστω κι αν χρειάστηκε ένα μαγαζί στην οδό Αριστοτέλους γεμάτο …σουβλάκια!

Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε αλλοιώνεται. Η Ρόδος το έχει η μοίρα της να παίρνει ανόδους μέσα από μπαράζ. Η Ρόδος είναι ομάδα που πρέπει να την σέβεσαι, φίλος ή αντίπαλος.

Τα ιστορικά της παιχνίδια και οι νίκες στην Α εθνική δεν ξεχάστηκαν. Και πάλι κάποια στιγμή μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί.

Γιατι για να πας μπροστά δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες και τι έχεις κάνει…

 410 total views,  2 views today