Σαράντης: Με ψυχραιμία παρακολουθούμε τις εξελίξεις για τον τουρισμό!

281

Με ανησυχία αλλά κυρίως με ψυχραιμία παρακολουθούν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και στην Κω τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky100.8 o πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου στην Κω κ. Δ. Σαράντης.

Να σημειωθεί πως στο θέμα αυτό θα αναφερθεί στην συνέντευξή τύπου που θα παραχωρήσει από κοινού με το δήμαρχο της Κω και τον κ. Σαράντη ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Γ Πάππου κατά την επίσκεψη του στην Κω σήμερα.

«Επικρατεί απόλυτη ψυχραιμία και λογική. Προχωράμε βήμα βήμα. Οι ετοιμασίες γίνονται . Πρέπει  να είμαστε προσγειωμένοι. Ευχόμαστε όλο αυτό με την Ουκρανία να περάσει γρήγορα και όλα  να πάρουν μια φυσιολογική σειρά», τόνισε ο κ. Σαράντης.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν επιπτώσεις στον τουρισμό από την επίθεση στην Ουκρανία ό κ. Σαράντης είπε:

« Αν δεν υπάρξουν ισορροπίες θα έχουμε ανατροπές. Πρέπει να κάνουμε ανασύνταξη δυνάμεων για να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι για τη σεζόν. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Έχουμε καταλάβει όλοι τι γίνεται. Απαιτείται ψυχραιμία».

Πριν  ξεκινήσει η επίθεση στην Ουκρανία οι προβλέψεις για την τουριστική σεζόν σε ότι αφορά την Κω ήταν ιδιαίτερα καλές.

«Η εικόνα που είχαμε ήταν ότι θα αγγίζαμε τα δεδομένα του 2019 δηλαδή  περισσότερα από 1.400.000» , είπε.

Σε ερώτηση για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του ΕΒΕΔ του ΤΕΕ του ΤΕΕ και του ΕΠΑΛ τόνισε πως θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.