Σεισμός: Ταξίδεψαν πρώτη θέση τα σκυλιά διασώστες της Τουρκίας

135

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.Οι σκύλοι διάσωσης   που εργάστηκαν αγόγγυστα για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια του φονικού  σεισμού των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία επέστρεψαν σπίτια τους ως επιβάτες της πρώτης θέσης.

Συνήθως τα ζώα μεταφέρονται στο αμπάρι του αεροσκάφους μέσα σε κλουβιά.

Τετράποδοι ήρωες

Αυτή τη φορά όμως, όπως γράφει η Daily Mail οι σκύλοι απέδειξαν πως δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο από τους ανθρώπους, με την Turkish Airlines να το αναγνωρίζει και να τους προσφέρει μία άνετη θέση.

Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας είπε τα εξής:

«Έχοντας ζήσει μία πολύ δύσκολη περίοδο, πετάμε με τους ήρωές μας, τις ομάδες διάσωσης και τα σκυλιά τους, στα οποία επιτρέψαμε να γυρίσουν στα σπίτια τους παίρνοντας θέση στην business class. Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να τους δείξουμε την εκτίμησή μας για τις ηρωικές προσπάθειές τους».

Η μεγάλη συμμετοχή

Στην Τουρκία επιχείρησαν σκυλιά από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γερμανία, τη Λιβύη, την Πολωνία, την Ελβετία και φυσικά από την Ελλάδα.

Στην πρώτη θέση ταξίδεψαν επίσης σκυλιά από Ταϊλάνδη, Κιργιστάν, Ουγγαρία και Κίνα, ενώ ένα άλλο αεροπλάνο με 16 σκυλιά στην πρώτη θέση αναχώρησε για το Μεξικό.