Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ρόδου η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου, ήταν η κατανομή των χώρων για την προβολή κομμάτων και υποψηφίων στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως αποφασίστηκε ταμπλό θα είναι εφικτό να στηθούν σε επτά σημεία στο κέντρο της πόλεως για την προβολή των υποψηφίων και των κομμάτων.

Στη συνεδρίαση της διακομμματικής επιτροπής συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΝΔ του Κινήματος Αλλαγής, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ της Λαϊκής Ενότητας και του ΜΕΡΑ 25.
Στα αποτελέσματα της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής αναφέρθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου.

«Στη συνεδρίαση επικράτησε κλίμα συναίνεσης. Οι θέσεις που είχαμε καθορίσει στις προηγούμενες εκλογές μας βοήθησαν αρκετά και στην τωρινή διαδικασία. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συναίνεσαν. Τα αποτελέσματα, στη συνέχεια, θα εγκριθούν από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Τα κόμματα θα πρέπει να μας παραδώσουν τις αφίσες τους για να αναρτηθούν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου στα ταμπλό», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως δεν επιτρέπεται η αφισορυπανση και η χρήση μουσικής άνω των επιτρεπομένων ορίων.

Στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αναφέρθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Νικηφόρος Παπανικόλας.

«Η συνεδρίαση διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα. Έγινε η κατανομή των χώρων, που θα μπορεί να κάνει χρήση κάθε παράταξη. Καθορίσαμε ζητήματα που είχαν να κάνουν με την ανάρτηση αφισών σε ταμπλό. Μακάρι να εξέλιπαν όλα αυτά. Εμείς πήραμε χώρο μπροστά από γνωστό κατάστημα πώλησης ομπρελών στην Πλατεία Κύπρου. Δεν θα στήσουμε περίπτερο εκεί. Δεν πιστεύουμε ότι είναι ενδεδειγμένο εν μέσω θερινής σεζόν. Οι τουρίστες δεν είναι υποχρεωμένο να βλέπουν το συγκεκριμένο θέαμα», δήλωσε ο κ. Παπανικόλας.
Την ικανοποίηση του για τη συνεδρίαση της διακομματικής εξέφρασε ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Αποστολίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

«Το συναινετικό κλίμα το χρειαζόμαστε όλοι. Ζητούμενο είναι και οι ομόφωνες αποφάσεις. Θα αξιοποιήσουμε τη θέση που μας αναλογεί . Η αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι η πιο σημαντική. Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει για τι το θα γίνει στη χώρα την επόμενη τετραετία που είναι η πιο κρίσιμη της μεταπολίτευσης. Θα πρέπει να επιλέξουν σοφά οι πολίτες για το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Αποστολίδης και κάλεσε τους πολίτες να μετέχουν στις εκλογές και να μην απέχουν επειδή είναι καλοκαίρι.

Για τη συνεδρίαση της διακομματικής μίλησε ο κ. Γιώργος Καντής από τη ΝΔ.
« Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ήταν ομόφωνες. Καθορίστηκαν οι χώροι προβολής των κομμάτων για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Θέλουμε έτσι σε κλίμα συναίνεσης να κυλίσει και η προεκλογική περίοδος. Το έχει ανάγκη η Δημοκρατία . Επίσης είναι ανάγκη να μετάσχουν οι πολίτες στις εκλογές . Έτσι θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας και το δικό τους», είπε ο κ. Καντής και ανακοίνωσε πως σε λίγες ημέρες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στα Δωδεκάνησα.

 112 total views,  2 views today