Σε αναμονή οδηγοί και πράκτορες, της απoφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου,  μετά τη χθεσινή εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε το τουριστικό γραφείο «Ελληνικά Λεωφορεία A.E.» κατά του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και μελών της διοίκησης, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προανήγγειλε συνάντηση των απεργών οδηγών με τον Γενικό Γραμματέα Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη σε μια προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Χθες έξω από τα Δικαστήρια της Ρόδου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Σωματείου αλλά και εκπρόσωποι αρκετών φορέων και συλλόγων για να συμπαρασταθούν στους απεργούς οδηγούς.

Η Πρόεδρος της έδρας κατά την εξέταση της υπόθεσης, ζήτησε στοιχεία και από τις δυο πλευρές για τις εργασιακές συνθήκες και το μισθολογικό των οδηγών αλλά και τις επιπτώσεις που έχει η απεργία στον τουρισμό του νησιού.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης στους απεργούς οδηγούς από εργατοϋπαλληλικά σωματεία. Το Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών ΤΑΞΙ Ρόδου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Εργαζομένων Οδηγών Τουριστικών λεωφορείων Ρόδου, οι οποίοι απεργούν διεκδικώντας, εκτός από ένα ανθρώπινο ωράριο εργασίας, και το δικαίωμά τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου στηρίζει την κλιμάκωση του αγώνα των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι οδηγοί είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων, στις οποίες έχει μεγάλη σημασία να εκφραστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζομένων όλων των κλάδων.

 126 total views,  2 views today