Σε αναμονή της συνεδριάσεως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στις 2 Μαρτίου ο 40χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πατερα του Γ Καρυώτη

125

Εν αναμονή της συνεδριάσεως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, στις 2 Μαρτίου, όπου θα κριθεί η επικύρωση ή μη της διατάξεως της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδός του από την χώρα, τελεί ο 40χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 75χρονο πατέρα του Γιώργο Καριώτη τον περασμένο Ιούνιο μέσα στο σπίτι του, στη Ρόδο.

Χθες η συνήγορός του Δέσποινα Γρύλλη έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί προκειμένου να ετοιμάσει υπόμνημα απόψεων για να υποβληθεί ενώπιον του Συμβουλίου. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αιτηθεί και την αυτοπρόσωπη παρουσία του,

Σε κάθε περίπτωση την 2η Μαρτίου ο 40χρονος για πρώτη φορά θα εκφράσει επισήμως τις απόψεις του για όσα του αποδίδονται από την αστυνομική έρευνα αφού μετά την άσκηση ποινικής διώξεως έχει επιδιώξει με δημόσιες δηλώσεις του να πείσει ότι είναι θύμα «σκευωρίας» για να υπερασπιστεί την αθωότητά του.

Θα πρέπει να αναφερθεί στις συνομιλίες με συναδέλφους του καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει μάρτυρα.

Ο 40χρονος ερωτήθηκε γιατί προσποιήθηκε την 14η Ιουνίου 2022 σε δύο συναδέλφους του ότι μιλούσε στο κινητό με τον πατέρα του και το αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν μιλούσε μαζί του αλλά με μια γυναίκα ονόματι «Πανδώρα» και ότι εκείνοι μάλλον πίστεψαν ότι μιλούσε με τον «πατέρα» του.