Σε ανοικτή γραμμή Fraport με ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό

438

Σε ανοικτή γραμμή με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας είναι η διοίκηση της εταιρείας Fraport, για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό που έχει θέσει σε συναγερμό τις περισσότερες χώρες της ΕΕ και όχι μόνο στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται μεταξύ των οποίων και αυτό της Ρόδου.

Όπως δήλωσε στο Skyrodos.gr o εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Fraport κ. Γιάννης Παπάζογλου μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί εντολές για την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων.
¨Όπως επισημάνθηκε κρίθηκε πως τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία διαχειρίζεται η Fraport είναι χαμηλής επικινδυνότητας γιατί δεν υποδέχονται πτήσεις από την Κίνα.

« Παρόλα αυτά είμαστε σε ανοικτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ για την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων αν αυτό απαιτηθεί. Αν μας δοθούν εντολή είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις», τόνισε ο κ. Παπάζογλου.

Μέτρα στο Ελ Βενιζέλος και την Ιταλία με υπέρυθρα θερμόμετρα

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία λαμβάνουν νέα έκτακτα μέτρα, καθώς έχουν ήδη βρεθεί δύο θετικά κρούσματα. Υπό τον φόβο πως θα πληγεί σημαντικά ο τουρισμός, η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει σε όλα τα αεροδρόμια σκάνερ θερμότητας, ώστε να ανιχνεύουν με αυτόν τον τρόπο όσους έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Το ίδιο έπραξε και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας καθώς μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε να μπουν υπέρυθρα θερμόμετρα, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού, σε όλες τις πτήσεις που έρχονται από Κίνα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, περιλαμβάνουν:

Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.
Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.