Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η χώρα, καθώς συνδικάτα, ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων αντιδρούν με 24ωρη απεργία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ. Επηρεάζονται νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

H Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Όπως ανακοινώθηκε αύριο στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων& Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου, μετά και από απόφαση της Διοίκησής του στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στις 24 Σεπτέμβρη 2019, ενάντια στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις.

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν. Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διάσωση αλλοδαπού ορειβάτη στην Κω

Η “συνυπευθυνότητα” του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.

 208 total views,  4 views today