Σε απόγνωση γονείς παιδιών ΑΜΕΑ για τα rapid test!

270

Σε απόγνωση  είναι πολλές οικογένειες μαθητών  και  παιδιών ΑΜΕΑ  στη Ρόδο για την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση  και πρέπει να υλοποιηθούν για την επιστροφή στα θρανία .

Σημειώνεται πως μαζί με τα σχολεία ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες,.

Ο λόγος δεν είναι ότι δεν πιθυμούν να εφαρμόσουν τα μέτρα αλλά γιατί δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για  να κάνουν τα rapid test. Η καταγγελία ήρθε από τον Αρχάγγελο από οικογένειες που η  οικονομική τους κατάσταση δεν είναι ανθηρή.  Και δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν και άλλες οικογένειες που έχουν έρθει σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορούν να καλύψουν το κόσμος και να πάνε τα παιδιά στο σχολείο χωρίς προβλήματα.

«Αν θέλουμε τουλάχιστον 20 ευρώ την εβδομάδα μόνο για τα rapid test για τα παιδιά μας με ειδικές ανάγκες πως θα επιβιώσουμε στο τέλος», αναφέρθηκε.

Να σημειωθεί πως τα σχολεία ανοίγουν με τα εξής μέτρα:

 

Αναφερόμενη στην εντατικοποίηση των ελέγχων, είπε πως υπάρχουν τρεις βασικές αλλαγές:

  • Η διενέργεια ενός επιπλέον δωρεάν self- test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Θα γίνουν δηλαδή τρία τεστ.
  • Τα δωρεάν δύο self-test θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές.
  • Σε περίπτωση κρούσματος, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού, δηλαδή τα παιδιά που κάθονται κοντά στο θρανίο του μαθητή που βρέθηκε θετικός. Συγκεκριμένα, για όλους τους ανεμβολίαστους μαθητές του τμήματος θα διενεργείται ένα τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες (δύο rapid και τρία self -test), ενώ για τους εμβολιασμένους ένα επιπλέον τεστ, εκτός των δύο self-test που ήδη πραγματοποιούν. Την ίδια ώρα, οι νοσήσαντες θα μπορούν να επιστρέψουν μετά από πενθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid test.
    Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί πέντε τεστ σε πέντε ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τρία δωρεάν self test την εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι παραμένει το 50%+1 για το κλείσιμο μια τάξης σε περίπτωση κρουσμάτων της Covid-19. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή διενέργειας εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.