Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες στη Σύμη, όπου έχουν φτάσει τουλάχιστον 200 μετανάστες
Οι μετανάστες κοιμούνται στην παραλιακή οδό, την ώρα που αυτοκίνητα και μηχανάκια κινούνται στους δρόμους, με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι πιθανός. Ο δήμαρχος της Σύμης μιλά στο iefimerida.gr, ζητώντας άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους όσο και και για τους μετανάστες.

«Από τη μια πλευρά το νησί είναι ακόμα και σήμερα γεμάτο με τουρίστες και από την άλλη οι Τούρκοι στέλνουν καραβιές με μετανάστες. Εμείς εδώ δεν έχουμε κέντρο υποδοχής και όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στο νησί φιλοξενούνται στον προαύλιο χώρο του Λιμεναρχείου», δηλώνει και προσθέτει: «Η χωρητικότητά του είναι για 13 άτομα. Αυτή την ώρα πάνω στο νησί βρίσκονται τουλάχιστον 200 άτομα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, ζητάμε άμεσα βοήθεια για να βρεθεί μια λύση. Τόσο για εμάς όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κοιμούνται στη μέση του δρόμου και κινδυνεύουν να τους πατήσουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου στο νησί είχε δημιουργηθεί ένταση, όταν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ομάδα μεταναστών «μπούκαρε» στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να βρεθεί λύση. Οι μετανάστες διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.

Πηγή: iefimerida.gr

 222 total views,  2 views today