Στα εννέα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα, μετά το νέο κρούσμα στην Πάτρα. Να μην υπάρχει πανικός κι ανησυχία στον κόσμο, δήλωσε στον SKY ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης.

Άκρως καθησυχαστικός είπε ότι το νοσηλευτικό μας ίδρυμα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ μία ακόμη σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του Γιώργου Χατζημάρκου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων αρχών Υγείας, για την καλύτερη πρόληψη και προστασία στην περιοχή μας.

Ο κ. Ρουμάνης απηύθυνε έκκληση αν τυχόν οποιοσδήποτε έχει την υποψία ότι νόσησε από τον ιό, να απευθυνθεί είτε στον προσωπικό του γιατρό, είτε στο Νοσοκομείο και να δηλώσει στην πύλη εισόδου το λόγο της επίσκεψής του για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σημείωσε δε, ότι αν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή μας, θα πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή με C-130 στην Αθήνα, στα Νοσοκομεία Αττικό ή Θριάσιο ή στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.

Εντωμεταξύ αλλάζει από σήμερα το επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο της Ρόδου, με απόφαση του Διοικητή κ. Ρουμάνη, ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, για την προφύλαξη των νοσηλευομένων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μεταξύ άλλων, όπου απαιτείται η παρουσία συνοδού, θα πρέπει να εκδίδεται ειδική άδεια, ενώ δεν θα επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού.

ΕΝΑΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα εντοπίσθηκε το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για 66χρονο Έλληνα, που είχε πάει εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊόστην Πάτρα. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ανοίγουν στόματα για τον γυναικολόγο με «βροχή» καταγγελίες

Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε γίνει γνωστό ένα ακόμη κρούσμα, το όγδοο κατά σειρά.  Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, γυναίκας εκπαιδευτικού και φίλης της 38χρονης γυναίκαςπου ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού.

Ο άνδρας νοσηλευέται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

 168 total views,  2 views today