Σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το Moνομελές  Πρωτοδικείο Ρόδου,  ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος για την υπόθεση που αφορά την καλυψη των εξόδων μεταφοράς του.

Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε από την περιφερειακή αρχή για απάτη κατ εξακολούθηση.
Την υπεράσπιση του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου είχαν αναλάβει ο κ. Κωνσταντίνος Κάππος και ο κ. Στέλλιος Αλεξανδρής.

Ο κ. Κόκκινος κατηγορήθηκε για την κάλυψη των δαπανών 30 αεροπορικών ταξιδιών κατά το χρονικό διάστημα από τις 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015 προς Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Καστελλόριζο κ.ά. κάποια εκ των οποίων μετ’ επιστροφής.

Μιλώντας στο skyrodos.gr ο κ. Κόκκινος τόνισε ότι δεν έγιναν δεκτές οι ενστάσεις του αλλά και δεν του ανακοινώθηκε το σκεπτικό με το οποίο του επεβλήθη η ποινή.
« Με τη βοήθεια των συνηγόρων υπεράσπισης μου άσκησα  έφεση. Ο αγώνας μου δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθώ», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Για ένδεια αποδεικτικών μέσων έκανε λόγο στο skyrodos.gr o συνήγορος υπεράσπισης του κ. Κόκκινου κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Υπήρξε απόλυτη ένδεια αποδεικτικών μέσων αναφορικά με την ενοχή του εντολέα μου. Σαφώς η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε θεωρούμε ότι δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αφού τη μελετήσουμε με νηφαλιότητα θα περιμένουμε την απόφαση ενός ανώτερου δικαστηρίου¨”, δήλωσε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Η περιφερειακή αρχή εκπροσωπήθηκε νομικά από τους κκ. Α Κούγια και Α Δημητριάδη.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης παρέστη σχεδόν σύσσωμη η  περιφερειακή αρχή.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος σχετικά με την χτεσινή απόφαση

Μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωση του:

Σέβομαι τη λειτουργία και τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και εκφράζω την πεποίθησή μου ότι θα δικαιωθώ και θα αθωωθώ πανηγυρικά στον επόμενο βαθμό της που θα προσφύγω στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Αναμένω με ιδιαίτερη περιέργεια να διαβάσω και να γίνει γνωστή η αιτιολογία της πρόσφατης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Ρόδου, όταν αυτή καθαρογραφεί και να ενημερωθώ για το σκεπτικό στο οποίο στηρίχθηκε.
Δε θα κάνω κανένα σχόλιο για γεγονότα που μου επισημαίνονται, δέχομαι ερωτήσεις και προξένησαν και σε εμένα εύλογη απορία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Θυμίζω ότι έχω αντιμετωπίσει με επιτυχία -έστω και δύσκολα- τα τελευταία χρόνια πολιτικούς και προσωπικούς διωγμούς, που ανεπιτυχώς γι’ αυτούς ενέπλεξαν τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να εξοντωθώ.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωώτητάς μου και συνιστώ στους/ις «πανηγυρίζοντες» για την τελευταία εξέλιξη να είναι πιο συγκρατημένοι/ες.
Θυμίζω ότι μέχρι τώρα είχα τέσσερις αθωωτικές αποφάσεις μετά από καταγγελίες των διωκτών μου.
Συνεχίζω να βρίσκομαι την πρώτη γραμμή της μάχης για επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και συγκρουόμενος με τη διαπλοκή, την  παρακμή και τους/ις εκπροσώπους της. «Πλανώνται πλάνην οικτράν» όσο νομίζουν κάποιοι/ες ότι θα με φιμώσουν ή θα πάψω να δραστηριοποιούμαι.
Είναι αντιληπτό και καθιστώ σαφές ότι συνεχίζω την παρουσία μου στα κοινά, όταν την ίδια ώρα και στις δύσκολες στιγμές μου, παίρνω ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από τη συγκινητική στήριξη των πολιτών στη δοκιμασία που αντιμετώπισα. Ως δημοκρατικός και ενεργός πολίτης θα ασκήσω το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά μου στην τελευταία διαδικασία (δικηγόρους μου, μάρτυρες, φίλους και συγγενικά πρόσωπα) και συνεχίζουν να είναι απτόητοι δίπλα μου, γιατί γνωρίζουν την αλήθεια που σύντομα θα λάμψει. Σύντομα θα γίνουν και περισσότεροι, διότι δε θα επιτρέψω σε κανέναν/μιά να κρύψει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Άλλωστε η κοινωνία βγάζει τα συμπεράσματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   «Παιχνίδια» της Άγκυρας με πλωτό γεωτρύπανο

Υ.Γ.: Στους/ις αυτοανακηρυχθέντες/ήσες αρχαγγέλους της κάθαρσης στην Π.Ν.Αι., θέλω να θυμίσω ότι αναμένω τόσο εγώ όσο και η κοινή γνώμη τα εξής:

την εξέλιξη των μηνυτήριων αναφορών που έχουν κατατεθεί και έχουν εξεταστεί από τον εισαγγελέα για το χαρακτηρισμένο ως «φωτογραφικό» διαγωνισμό ύψους 4,5 εκ. € το Φεβρουάριο του 2018 για προμήθεια φωτιστικών λαμπτήρων LED στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
να μάθουμε ποιος είναι ο περιφερειακός σύμβουλος του κ. Χατζημάρκου που πρόσφατα τιμωρήθηκε με ένα (1) έτος φυλάκισης για χρέος που εσκεμμένα δεν απέδωσε στο Δημόσιο και ξεπερνά τις 135.000€, όταν την ίδια ώρα η κοινωνία μας δοκιμάζεται και οι συνεπείς συμπολίτες ρυθμίζουν με κόπο τα χρέη τους,
τη δικαστική εξέλιξη των υποθέσεων του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Αρχαιολογία κ.τ.λ.,
πότε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου θα αποφασίσουν να παρέμβουν και να πάρουν θέση για τις καταγγελίες που υπάρχουν για κακοδιοίκηση στην Π.Ν.Αι. και κακή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

 306 total views,  2 views today