Σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera που κατέπλευσε χθες στη Ρόδο!

595

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Ρόδο, καθώς τέθηκε σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο Opera, λόγω κορωνοϊού.

Το πλοίο κατέπλευσε την Τρίτη στις 8 το πρωί στη Ρόδο με 1.582 επιβάτες, αναχώρησε στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και σήμερα φτάνει στην Κέρκυρα.

Ο καπετάνιος ενημέρωσε όλους τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Το πλοίο είχε ελλιμενισθεί στο Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά.

Εντωμεταξύ στα εννέα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα, μετά τα δύο χθεσινά σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Άκρως καθησυχαστικός εμφανίσθηκε μιλώντας στον Ρ/Σ SKY ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός κι ανησυχία στον κόσμο, καθότι το νοσηλευτικό μας ίδρυμα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Ο κ. Ρουμάνης απηύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού μας, εάν οποιοσδήποτε έχει την υποψία ότι νόσησε από τον ιό, να απευθυνθεί είτε στον προσωπικό του γιατρό, είτε στο Νοσοκομείο και να δηλώσει στην πύλη εισόδου το λόγο της επίσκεψής του για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σημείωσε δε, ότι αν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή μας, θα πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή με C-130 στην Αθήνα, στα Νοσοκομεία Αττικό ή Θριάσιο ή στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι μία ακόμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων αρχών Υγείας για την καλύτερη πρόληψη και προστασία στην περιοχή μας.