Επισκέψεις σε Κω και Λέρο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή και το Σάββατο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει προγραμματίσει ήδη να επισκεφθεί την Κω προκειμένου να δει τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο της Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τους επικεφαλείς των παρατάξεων και φορείς του νησιού με τους οποίους θα συνομιλήσει για το μεταναστευτικό.

Την επομένη ο υπουργός θα επισκεφθεί τη Λέρο . Αν είναι εφικτό θα μεταβεί αεροπορικώς στο νησί από την Κω.

Με αφορμή την άφιξη του υπουργού θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λερου στις 12:30 το μεσημέρι.

Δύο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε τη Σάμο και τη Λέσβο και τόνισε πως “προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών μεταναστών προς τα νησιά» ”

Κινητοποιήσεις αύριο  Τετάρτη και στη Λέρο

Κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Λέρο αύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε αντίδραση για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας αύριο   Τετάρτη θα κλείσουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού. Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου  όμως θα κλείσουν και τα καταστήματα του νησιού.

Αύριο έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία δημαρχείου Λέρου στον Πλάτανο.

Κάτοικοι και δημοτική αρχή  είναι αντίθετοι με την απόφαση της κυβέρνησης για τη μετατροπή του ΚΥΤ σε κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   «Ο μοριακός αναλυτής κάνει ...διακοπές στο νοσοκομείο της Ρόδου»

Λόγω του προγραμματισμού της επίσκεψης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Λέρο είναι πιθανό να μην προλάβει ο δήμαρχος Λέρου να βρίσκεται στην Αθήνα στις 23 Ιανουαρίου για τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι πέντε δήμαρχοι των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού.

 224 total views,  2 views today