Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοιού και εξαγγέλλει συνεχώς μέτρα μήπως και εμείς ως πολίτες επιτέλους αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών, κάποιοι αρμόδιοι παραβαίνουν τις κυβερνητικές αποφάσεις.


Χθες ανάμεσα στις αποφάσεις ήταν και το κλείσιμο των λαϊκών αγορών σήμερα Σάββατο σε όλη την Ελλάδα. Παραδόξως η λαϊκή αγορά του Σαββάτου στη Ρόδο, στον Αγιο Δημήτριο λειτουργεί κανονικά!

Μιλήσαμε (verena.gr) με τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου Ρόδου Σάββα Καραταπάνη, υπεύθυνος για τη λειτουργία τους και μας δήλωσε ότι ο ίδιος διαφωνεί! “ Η απόφαση της κυβέρνησης έπρεπε να τηρηθεί όπως και όλες όσες ανακοινώνει. Κακώς λειτουργεί σήμερα, όλοι έπρεπε να συμμορφωθούμε στις αποφάσεις των ειδικών που ανακοινώνει η κυβέρνηση”! Το ερώτημα τώρα είναι ποιος έδωσε την εντολή; Κατανοούμε τα προβλήματα των παραγωγών αλλά σε αυτή τη φάση το ύψιστο διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία! Οσο για την ΕΛΑΣ που είναι υπεύθυνη στην τήρηση των αποφάσεων, πληροφορηθήκαμε οτι λένε οτι ακόμη δεν είχε έρθει στο σχετικό ΦΕΚ και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι!….. Και εμείς λέμε, αν αύριο βγει ο πρωθυπουργός και μας πει οτι “πρέπει τώρα όλοι να κλειστούμε στα σπίτια μας και να μην κυκλοφορούμε” θα πρέπει να …περιμένουμε το ΦΕΚ;

 172 total views,  4 views today