Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννης Κρητικός, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην παρουσίαση της σειράς ντοκιμαντέρ με θέμα την αρχαία ελληνική ιατρική «Το ημερολόγιο του Ιπποκράτη» που έγινε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα της σειράς και μίλησαν εξαιρετικοί επιστήμονες από τον χώρο της Εκπαίδευσης, της Ιατρικής, της Ιστορίας και του Πολιτισμού και αναδείχθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος του Ιπποκράτη στη θεμελίωση της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης.

Μετά τη παρουσίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε: ”Η πατρίδα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με τον μοναδικό μας Πολιτισμό. Η σειρά «Το ημερολόγιο του Ιπποκράτη», που θα προβληθεί σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού και θα πάρει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ, αποτελεί ένα ακόμα όπλο σε αυτήν την προσπάθεια. Καταπληκτική δουλειά, εξαιρετικοί ομιλητές και άψογη φιλοξενία. Θέλω να συγχαρώ την παραγωγό κ. Αναστασία Μάνου για όλα! ”

 124 total views,  2 views today