Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το νοσοκομείο Ρόδου για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κοροναϊού  . Διαθέτει τον ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης  που δημιουργήθηκε όταν είχαν προκύψει τα προβλήματα με το SARS.

Για την ετοιμότητα του νοσοκομείου Ρόδου μίλησε στον Sky ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης

«Είμαστε  πολύ καλά προετοιμασμένοι και στη χώρα και στη Ρόδο . Είχαμε δώσει εξετάσεις το 2002 με αντίστοιχο ιό που ήταν το σύνδρομο SARS και το 2008 με το σύνδρομο ΜΕRS. Υπάρχουν οι υποδομές στο  νοσοκομείο Ρόδου δηλαδή ο θάλαμος αρνητικής πίεσης. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία στον πληθυσμό. Είμαστε σε εγρήγορση . Έχουμε περάσει αντίστοιχες περίπτωσης στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Τσέρκης.

«Πλεονεκτούμε σε προληπτικά  μέτρα λόγω της συνεχούς ενημέρωσης του κόσμου.Παλαιότερα δεν υπήρχαν αυτά.Το αρνητικό είναι πως είναι τώρα πλέον πιο εύκολες οι μετακινήσεις του πληθυσμού . Έτσι η διάδοση τυχόν κρουσμάτων είναι εύκολη»,τόνισε ο κ. Τσέρκης

Η γρίπη  και η υστερία με τα Tamiflu

Ο κ.Τσέρκης αναφέρθηκε και στα πολλά περιστατικά γρίπης που υπάρχουν στη  Ρόδο. Εξαιτίας των ιώσεων όμως οι Ροδίτες  άρχισαν να αγοράζουν από μόνοι τους και χωρίς συνταγή γιατροί διάφορα σκευάσματα όπως το Tamiflu.

Αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο σκεύασμα να εξαντληθεί από τα ράφια των φαρμακείων και να αναμένεται νέα παρτίδα σε λίγες ημέρες.

«Οι κάτοικοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ιατρών. Να παίρνουν φάρμακα μόνο με ιατρική συνταγή και όχι επειδή πιστεύουν ότι θα τους κάνουν καλό. Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθούνται εξονυχιστικά οι κανόνες υγιεινής.  Όσοι νοσήσουν καλό είναι να ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή και μέχρι να βελτιωθεί η υγεία τους να μένουν στις οικίες τους», τόνισε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Προκήρυξη διαγωνισμού για την κεραμοσκεπή σχολείου της Χάλκης

Αλλαγή στα επισκεπτήρια στο  νοσοκομείο λόγω ιώσεων

Η διοίκηση του νοσοκομείου ο Νοσοκομείο λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των νοσηλευομένων και την εύρυθμη λειτουργία του σε περίοδο έξαρσης των ιώσεων, καθορίζει ότι από Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 το επισκεπτήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου θα πραγματοποιείται καθημερινά από  17:00 – 19:30.

 

 198 total views,  2 views today