Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της κ. Στεφανίας Στάγκα στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου στην ΔΕΡΜ  ΑΕ καθώς είναι κόρη του κ. Στέργου Στάγκα στενού συνεργάτη της περιφερειακής αρχής.

Ωστόσο μεγαλύτερα ερωτηματικά και αρνητικά σχόλια προκάλεσε η σημερινή δήλωση του προέδρου της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Αναστάσιου Σπανού σήμερα στον Sky για  δύο ζημιογόνες χρήσεις στην εταιρεία καθώς δεν αποσαφηνίστηκε σε ποια διοίκηση της εταιρεία αντιστοιχούν δηλαδή αν προέρχονται από την περίοδο που πρόεδρος ήταν ο κ. Γιάννης Ιατρίδης ή παλαιότερα.

«Δεν είμαι έρμαιο και αχυράνθρωπος κανενός. Είμαι αυτόφωτος και αυτοδύναμος. Η διαδρομή μου η πολιτική και η κοινωνική και η επαγγελματική είναι γνωστή», δήλωσε σήμερα στον Sky με αφορμή την τοποθέτηση της κ. Στεφανίας Στάγκα στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου στην εταιρεία ΔΕΡΜ ΑΕ του Δήμου Ρόδου ο πρόεδρος της εταιρεία κ.  Αναστάσιος Σπανός.

Όσο για το ποιος κάνει  κουμάντο στην εταιρεία ο κ. Σπανός τόνισε πως την ευθύνη έχει ο ίδιος ενώ για την κ. Στάγκα υπογράμμισε πως είναι πλήρως απογαλακτισμένη από τον πατέρα της κ. Στέργο Στάγκα .

«Σε ότι αφορά τη ΔΕΡΜ ΑΕ το απόλυτο κουμάντο είναι ο πρόεδρος δηλαδή εγώ. Δεν θα αποδεχόμουν κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι και η εντολή του δημάρχου. Η κ. Στάγκα είναι ένα νέο κορίτσι πλήρως απογαλακτισμένο από τον πατέρα του. Τυγχάνει να είναι κόρη του κ. Στάγκα που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ . Αυτό είναι αμάρτημα; Ξέρετε πόσοι άνθρωποι  από το ΠΑΣΟΚ είναι στη ΝΔ; Πρέπει να λειτουργούμε με αποκλεισμούς δηλαδή; », τόνισε ο κ. Σπανός  που αντέδρασε σφόδρα όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο που θα έχει η κ. Στάγκα στην εταιρεία

«Να παρακολουθείτε τα πεπραγμένα της ΔΕΡΜ ΑΕ. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος που να υπακούω σε εντολές. Θα υπάρχει συνεργασία και αμοιβαίες εκτιμήσεις των αναγκών. Αναλόγως θα πράττουμε. Η πολιτική ασκείται από πρόσωπα», είπε ο κ. Σπανός.

Ο κ. Σπανός είπε ακόμη πως η εταιρεία είχε δύο ζημιογόνες χρήσεις αφήνοντας να εννοηθεί πως η προηγούμενη διοίκηση δεν έπραξε σωστά  από οικονομικής απόψεως

“Η εταιρεία είχε δύο ζημιογόνες χρήσεις. Αν έχει ακόμη μια θα κλείσει. Με επέλεξε ο δήμαρχος και δεσμεύθηκα πως όλα θα γίνουν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Θα γίνεται οικονομία στην εταιρεία και αύξηση εσόδων. Τα κακώς κείμενα σε όλες τις διαχειρίσεις θα διορθωθούν και θα δοθεί αναπτυξιακή τροχιά», είπε κατά λέξη ο κ. Σπανός.

“Δεν πιστεύω πως υπήρξε κακοδιαχείριση  επί της διοικήσεως του κ. Ιατρίδη”,  δήλωσε στον Sky  το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ.Πετρίδης και πρόσθεσε πως οι επιλογές προσώπων για τη διοίκηση στη ΔΕΡΜ ΑΕ  θα κριθούν εν  καιρώ.

 

 1,169 total views,  4 views today