Σε συμβολική κινητοποίηση για να καταθέσουν τα αιτήματά τους προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρόδου, ενώ στις 12 θα δώσουν συνέντευξη τύπου στην πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στα αιτήματά τους είναι οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ο εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά, το άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ, η άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας, η επίταξη δομών φιλοξενίας στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι ίδιοι και ο περίγυρός τους από τη διασπορά του ιού και τέλος η πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Όπως τόνισε μιλώντας στον sky ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Μπαρός το προσωπικό καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, αφού το νοσηλευτικό προσωπικό αριθμεί 140 άτομα, όταν στο οργανόγραμμα προβλέπονται 360 θέσεις.

Σχολιάζοντας το θέμα ο νοσοκομειακός γιατρός και αντιδήμαρχος Υγείας Γιώργος Τριάντος, υποστήριξε ότι μέσα από τις συνθήκες του κορωνοϊού, πιθανόν να προκύψουν και μακροχρόνια οφέλη για το σύστημα υγείας.

 261 total views,  2 views today