Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε με τη γυναίκα από τη Σομαλία που πήγε στο νοσοκομείο Ρόδου για να γεννήσει και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα γιατροί, μαίες και νοσηλευτές, σειρά έχει η Λέρος, αφού το νησί τέθηκε σε συναγερμό, από κρούσμα εγκυμονούσας Παλαιστίνιας που βρέθηκε θετική στον covid-19!

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίσθηκε στην Παλαιστίνια που κυοφορεί και φιλοξενείτο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της, αλλά και των εργαζομένων στο ΚΥΤ και το Νοσοκομείο.

Η Παλαιστίνια εμφάνισε πολύ υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του ιού και διεκομίσθη στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι στο ΚΥΤ Λέρου φιλοξενούνται αυτή την περίοδο 1.200 άτομα, ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι οι πρόσφυγες-μετανάστες κυκλοφορούν έξω και είναι πολύ πιθανό να έχει γίνει διασπορά του ιού.

Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφεται στη Λέρο.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ “ΣΦΑΓΕΙΑ” ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Στη Ρόδο, μετά το κρούσμα της Σομαλής που πήγε στο νοσοκομείο Ρόδου το βράδυ της Παρασκευής για να γεννήσει και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διενήργησε έλεγχο στην άτυπη δομή φιλοξενίας, στα παλιά σφαγεία, όπου διέμενε.

Η ιχνηλάτηση επαφών είναι σε εξέλιξη από το προσωπικό του ΕΟΔΥ καθώς και η απομόνωση των στενών επαφών που προκύπτουν.

 845 total views,  2 views today