Σε τρία διαφορετικά συμβάντα για κατάσβεση φωτιάς χρειάσθηκε να επέμβει χθες το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, καθώς και στις τρεις περιπτώσεις αποφεύχθηκαν πυρκαγιές από καύσεις ξερών κλαδιών στο Φαληράκι, την Εθνική οδό Ρόδου-Καλλιθέας και στο Γεννάδι.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα πριν προλάβουν να επεκταθούν οι φλόγες. Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Απριλίου διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή όλων των πολιτών για την αποφυγή καύσης κλαδιών, όπως επισήμανε μιλώντας στον sky ο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Νικήτας Βενιός.

14ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Από την ταράτσα του 13ου Δημοτικού Σχολείου στην πόλη της Ρόδου, επί της οδού Αταβύρου, κατέβασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έναν 14χρονο μαθητή, χθες το βράδυ λίγο μετά τις 8, ο οποίος ανέβηκε σκαρφαλώνοντας για να πιάσει τη μπάλα του και στη συνέχεια δεν μπορούσε να κατέβει!

Οι φίλοι του που βρίσκονταν στο σημείο κάλεσαν σε βοήθεια κι επιτόπου έσπευσε όχημα με ειδικό κλιμακοφόρο κατεβάζοντας με ασφάλεια τον έντρομο μαθητή, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΦΡΕΑΤΙΟ 4 ΜΕΤΡΩΝ

Μέσα σε φρεάτιο στην πόλη της Ρόδου, σε πάροδο επί της οδού Σοφούλη, έπεσε χθες το πρωί ένας άνδρας, ενώ βρισκόταν στον αύλειο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένει για να καθαρίσει ξερά χόρτα, όταν πάτησε το καπάκι του βόθρου το οποίο υποχώρησε και έπεσε σε βάθος 4 μέτρων.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο πυροσβέστες, για τον απεγκλωβισμό του, αφού περίοικος είδε το συμβάν και άκουσε τις φωνές του για βοήθεια. Ο άνδρας ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε, ενώ στάθηκε και τυχερός στο γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα είχε αδειάσει ο βόθρος, ωστόσο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής της Π.Υ. Νικήτας Βενιός.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Πτώμα 88χρονης γυναίκας εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου σε μονοκατοικία. Η έντονη δυσοσμία σε μια μονοκατοικία επί της οδού Μεγάλου Κωνσταντίνου, οδήγησε περίοικους να επικοινωνήσουν με την αστυνομία. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου μαζί με πυροσβέστες βρέθηκαν στην περιοχή.

Η πόρτα του σπιτιού άνοιξε με τη βοήθεια των πυροσβεστών, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της άτυχης ηλικιωμένης, που ήταν σε προχωρημένη σήψη, όπως δήλωσε στον sky ο κ. Βενιός. Τα αίτια του θανάτου της γυναίκας θα προσδιοριστούν από την νεκροψία-νεκροτομή. Να σημειωθεί ότι την ηλικιωμένη την έψαχναν συγγενείς της από την Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, γιατί δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

 763 total views,  2 views today