Πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών η κοπή πίτας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ  ήταν λιτή  με αφορμή το θάνατο   του Σίμου Παρασκευά .

Στη μνήμη του άλλωστε τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ που ακολούθησε της εκδήλωσης.

Αναλυτικά στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΕΒΕΔ το παρόν έδωσαν , η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη,  ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Χρήστος Ευστρατίου , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ Θεμελάρος  ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγοςο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου τμήμα Δωδεκανήσου κ. Κωστής Ζωγραφίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μ Μαρκόπουλος,   ο  αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων  κ. Παναγιώτης Τοκούζης , ο Διευθυντής του ΕΟΤ κ. Αγαπητός Ξάνθης,  ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός,  ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος κ. Νικόλαος Φλάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Καληωράκης, από το Λιμεναρχείο Ρόδου ο κ. Γιιώργος Πρέντζας από την Εθνική  Τράπεζα ο κ. Μανώλης Σαββής και ο κ. Ηλίας Ηλιάδης  ο κ, Κυριάκος Αρχοντάκης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Την πίτα ευλόγησε και  έκοψε  ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου κ. Γιάννης Χαλκιάς.

Συμπράξεις και συνεργασίες

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου που τόνισε πως σε τέτοιες δύσκολες εποχές   πρέπει να προέχουν οι συμπράξεις και οι συνεργασίες.

«Οι εποχές είναι τόσο δύσκολες και απαιτούν μόνο συμπράξεις και συνεργασίες .  Το σύνολο της διοικητικής επιτροπής  και των  μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ θα είναι δίπλα σε όλους τους φορείς ώστε να μετά από σκληρή προσπάθεια να έχουμε το  καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  όχι μόνο για τη Ρόδο αλλά για τη Δωδεκάνησο και τη χώρα μας», είπε ο κ. Πάππου.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε  η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη που έδωσε τις ευχές της.

«Εύχομαι το νέο έτος να φέρει υγεία χαμόγελο στα σπίτια όλων μας. Να σας συγχαρώ για την πορεία του ΕΒΕΔ. Είστε η κινητήριος δύναμη και η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή έχει δείξε έμπρακτα  ότι νοιάζεται για τη νησιωτική Ελλάδα για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας. Προσπαθεί να βρει πάντοτε τρόπους για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Θα σταθώ αρωγός στην όποια προσπάθεια του ΕΒΕΔ και τη δική σας κ. πρόεδρε», τόνισε η κ. Μίκα Ιατρίδη και πρόσθεσε πως το ΕΒΕΔ  άνοιξε το δρόμο για τη στήριξη των νησιών.

Να κατακτήσουμε νέες κορυφές

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

«  Σας καλώ φέτος να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό . Εμείς είμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση που απαιτεί μέτρο και σοβαρότητα. Απαιτεί και στόχους. Εσείς  είστε στην πλευρά της μάχιμης κοινωνίας που φέρνει εισόδημα και εργασία και επιτυχία στον τόπο. Πρέπει και αυτοδιοίκηση και επιχειρηματίες να προσπαθήσουμε να φέρουμε περισσότερα καλά νέα στο τέλος της χρονιάς. Έτσι ένα χρόνο μετά θα ήμαστε υπερήφανοι ότι κατακτήσαμε στόχους και φθάσαμε περισσότερες κορυφές . Αυτό χρειάζεται ο τόπος μας», τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου.

Τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου που ήταν  εκτός Ελλάδος, μετέφερε ο  χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου.

«Εύχομαι πρώτα από όλα  υγεία σε όλα τα μέλη μας. Να έχουμε μια καλή και παραγωγική χρονιά. Γνωρίζω τις δυσκολίες στο εμπόριο. Η συνεργασία του ΕΒΕΔ  με την Περιφέρεια  είναι αγαστή.  Αυτό θα συνεχιστεί», δήλωσε ο κ. Ευστρατίου.

Διασφαλίζουμε  την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ κ. Νικόλαος Φλάρης.

«  Να ευχηθώ μια καλή και ευλογημένη χρονιά να έχουμε  στους χώρους μας στις οικίες και στην εργασία μας. Εμείς ως φορέας ισχύος της πατρίδας μας διασφαλίζουμε  την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι είμαστε δίπλα σας , μαζί σας . Τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο θέλουν ορισμένοι να τα παρουσιάζουν. Είμαστε όμως ταγμένοι να κάνουμε το χρέος μας όταν απαιτηθεί .  Για σας κ. πρόεδρε θέλω να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια σας το προηγούμενο έτος. Είμαστε σίγουροι ότι και τη χρονιά αυτή πέρα από  ότι θα είστε πυλώνας ισχύος για την ανάπτυξη τη ς περιοχής θα είστε και πάλι δίπλα μας»,  τόνισε ο κ. Φλάρης.

«Δεν μπορεί να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα σε ένα τόπο αν δεν αισθανόμαστε ασφαλείς . Ευχαριστούμε το στρατό και γενικά όλα τα σώματα ασφαλείας για τον αγώνα που κάνουν ώστε να έχουμε ασφάλεια και να μπορέσουμε να επιχειρήσουμε», απάντησε ο  πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ.  Γιάννης Πάππου.

Ειρήνη  ασφάλεια και λιγότερα δυσάρεστα γεγονότα το 2020

Ακολούθως  έδωσε τις ευχές του από του βήματος ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Καληωράκης.

«  Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Το 2020, να είναι δημιουργικό με ειρήνη και ασφάλεια και λιγότερα δυσάρεστα γεγονότα. Να ευχηθώ στον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου  να συνεχίσουν το έργο τους. Καλή δύναμη και με δραστηριότητες επιτυχείς. Να είστε πάντα καλά. Η συνεργασία της υπηρεσίας της Διεύθυνσης και αυτή τη χρονιά είναι δεδομένη και πιστεύουμε και στη βοήθεια σας», τόνισε ο κ. Καληωράκης.

«  Να παρακαλέσω τον Αστυνομικό Διευθυντή για μια πιο έντονη προσπάθεια ευταξίας στον τόπο . Για να μπορέσει η επιχειρηματικότητα να αποδώσει χρειάζεται τάξη. Πολλές φορές έχουμε  και μερικούς …άτακτους», απάντησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ξεκίνησαν οι online αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος που ήταν για πρώτη φορά στο χώρο του ΕΒΕΔ.

« Μια πολύ καλή και εποικοδομητική χρονιά να  έχετε και χωρίς προβλήματα. Με παραγωγικότητα. Εδώ κτυπάει η καρδιά της οικονομίας της Δωδεκανήσου. Σας εύχομαι όλα  να πάνε κατ ευχήν και οι αποφάσεις  να είναι στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου.

Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο  αναφορικά με τυχόν κρίσεις

Στη συνέχεια το λόγο πήρε από το Λιμεναρχείο Ρόδου ο κ. Γιώργος Πρέντζας που μετέφερε τις ευχές του  Λιμενάρχη Ρόδου κ. Σπύρου Τάτη.

«  Εύχομαι καλή και γόνιμη χρονιά. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο κ. πρόεδρε αναφορικά με τυχόν κρίσεις. Εξήλθαμε από οικονομική κρίση. Μετά από μια κρίση πολλές ευκαιρίες γεννιούνται . Είχα την ευκαιρία το έτος που πέρασε να υποβάλλουμε προτάσεις  για το θαλάσσιο τουρισμό και την ανάπτυξη  που έρχεται από τη θάλασσα. Εμείς ήμαστε δίπλα σας για να συνεισφέρουμε  σε μια μεγαλύτερη ανάπτυξη που προέρχεται από τη θάλασσα.  Είμαστε κοντά σας . Εύχομαι να πάρετε τις  καλύτερες αποφάσεις τον τρέχοντα αλλά και τα επόμενα χρόνια προκειμένου η Ρόδος και τα άλλα νησιά  που είναι σε δύσκολη περιοχή να ευημερήσουν», είπε ο κ. Πρέντζας.

«Έχουμε έντονο το νησιωτικό χαρακτήρα και έχουμε ανάγκη  στήριξης από το λιμενικό.  Στηρίζουμε την υπηρεσία για  μας κάνει  να αισθανόμαστε ασφαλείς» απάντησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.

Τις ευχές του από του βήματος έδωσε ο κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

«  Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία. Την ασφάλεια μας την εγγυήθηκε ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ. Οι επιχειρηματίες εκτός από τον προβληματισμό για την επόμενη σεζόν  το  τελευταό διάστημα μας απασχολεί το ζήτημα της ασφάλειας στην περιοχή.Να έχουμε μια καλή σεζόν με υγεία σε όλους», είπε ο κ. Τοκούζης.

Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Σας εύχομαι καλή χρονιά. Καλή σεζόν να έχουμε. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κ. Πάππου. Είναι τέτοια οικειότητα και η αγάπη που νιώθουμε για το φορέα  που εννέα μέλη μας ήρθαν την  περασμένη να ψηφίσουν εδώ και όχι στην ΕΞΡ. Τόσο πολύ σας αγαπάμε και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό», τόνισε.

«Είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που έχει το ΕΒΕΔ με όλους τους φορείς. Οι ξενοδόχοι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας του νομού», απάντησε ο κ. Πάππου.

Οι  συμπράξεις   ο βασικός στόχος και το μέλημα όλων  μας

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου τμήματος Δωδεκανήσου  κ. Κωστής Ζωγραφίδης.

«   Σας διαβιβάζω τις θερμές ευχές του διοικητικού συμβουλίου και των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου για μια  καλή δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία σε σας και τις οικογένειες σας. Κύριε πρόεδρο προσβλέπω και προσδοκώ τη συνέχιση  της άψογης συνεργασίας που είχαμε την τρέχουσα θητεία μας. Θεωρώ  οι συμπράξεις  είναι ο βασικός στόχος και το μέλημα όλων  μας.  Να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις της Ρόδου και των νησιών για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στα ασφαλιστικά εργασιακά φορολογικά και τις προοπτικές που έχουμε για ανάπτυξη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω για τη συνεισφορά και τη συμβολή μας στα πολύ σημαντικά θέματα της Δωδεκανήσου όπως οι μειωμένοι  συντελεστές  του ΦΠΑ και τα ζητήματα που δημιουργούνται με την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας.  Θα είμαστε μαζί σας  σε ότι μας χρειαστείτε.  Καλή επιτυχία στο έργο σας», τόνισε ο κ. Ζωγραφίδης.

Το 2020 είναι  κομβική χρονιά

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του  ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής.

«Το 2020 είναι η πιο κομβική χρονιά για τη χώρα μας. Ίσως είναι η μεγάλη ευκαιρία  να ξεπεράσουμε και να αφήσουμε  πίσω όσα μας πλήγωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί. Θα είμαστε  πάντα ακούραστοι υποστηρικτές της προσπάθειας που στόχο έχουν την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου», υπογράμμισε ο κ. Γιαννικουρής που πρόσφερε στον κ. Πάππου το γούρι του  ΤΕΕ.

Τις ευχές του πρόεδρο του Εμπορικού  Συλλόγου κ. Ν. Μπόνη  μετέφερε   ο Γραμματέας του Εμπορικού  Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός

« Υγεία επιτυχία και  καλές δουλειές εύχομαι σε όλους.  Η αγορά είναι σε  μια  κρίσιμη φάση  και θα γίνουν πολλές αλλαγές στην επόμενη πενταετία. Πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές.Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος  μαζί προχωρούν υποστηρίζονται και κάνουν το καλύτερο για τον τόπο», τόνισε ο κ. Σπανός.

Τιμητική πλακέτα στον Ηλία Ηλιάδη

Στη συνέχεια τιμήθηκε  από τον πρόεδρο  και το διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΔ ο μέχρι πρότινος  Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Ηλίας Ηλιάδης για την βοήθεια που προσέφερε στο επιμελητήριο.

“Συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις συνεδριάσεις παρακολουθούσε τις συζητήσεις και πάντα έδινε τις συμβουλές του στα μέλη.Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί ήταν  παρόν σε κάθε συνεδρίαση. Με τις τοποθετήσεις και αναλύσεις πάντα μας έδινε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούσαν τις οικονομικές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας “, τόνισε ο κ. Γιάννης Πάππου.

Συγκινημένος έλαβε στη συνέχεια το λόγο ο κ. Ηλίας Ηλιάδης.

”  Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ και τα μέλη που με δέχθηκαν σαν ισότιμο μέλος του επιμελητηρίου. Όλες οι συνεδριάσεις ήταν παραγωγικές .Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν η ΕΤΕ οι συνάδελφοι  να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο.Μέσα από μια έντιμη πορεία που είναι το πιο σημαντικό για μένα προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στους συμπολίτες  μας. Το ΕΒΕΔ κάνει μια πολύ σημαντική χρονιά. Είναι θεσμός που σηματοδοτεί τις οικονομικές εξελίξεις στον τόπο μας. Εύχομαι μια  καλή και δημιουργική χρονιά. Σας ευχαριστώ για την τιμή”, τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Στο εξής τις συνεδριάσεις του ΕΒΕΔ θα παρίσταται από την Εθνική Τράπεζα ο κ. Μανώλης Σαββής, που θα είναι ο νέος διευθυντής της ΕΤΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση για τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

 

 278 total views,  4 views today