Στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα λάβει μέρος αλλά και σε εκείνες που ήδη συμμετείχε  ο Δήμος Ρόδου αναφέρθηκε σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Στη διεύθυνση Τουρισμού όπως τόνισε είναι μεγάλες οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή στις  εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν  στο Βελιγράδι στο διάστημα από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου, στην ΙΤΒ στο Βερολίνο, στη Γαλλία και στη Ρωσία.

«Με αυτές τις εκθέσεις θα  ολοκληρώσουμε τον κύκλο των επαφών μας στις μεγάλες τουριστικές αγορές. Μετέχουμε στις διοργανώσεις του ΕΟΤ και στις εκθέσεις όπου έχει παρουσία  η ΠΝΑΙ», είπε ο κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε πως σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις στο πως  θα γίνεται η διαχείριση του τουριστικού προϊόντος.

Σε ερώτηση σχετικά με την συμμετοχή  του Δήμου Ρόδου,  στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ θα είναι προσεγμένη. Θα μετάσχουμε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και θα διοργανώσουμε και ένα event»

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρθηκε και στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες ήδη έχει λάβει μέρος ο Δήμος Ρόδου .

«Η Ρόδος συμμετείχε σε τρεις  μεγάλες εκθέσεις στις Βρυξέλες στο Μιλάνο και στο Τέλ Αβίβ. Πιστεύουμε  πως ήταν απαραίτητο να έχουμε παρουσία εκεί γιατί οι αγορές αυτές  είναι σημαντικές», τόνισε.

Ειδικά για το ταξίδι στο Ισραήλ δήλωσε πως ήταν σημαντικό γιατί  παράλληλα με την έκθεση που είναι μια από τις πιο σημαντικές ο ΕΟΤ διοργανώθηκε συνάντηση στη διάρκεια της οποίας  έγινε διάλογος με τουριστικούς φορείς εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί Λέρου

«Εκεί  είχαμε την τιμή να μετάσχουμε στην παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκπροσώπησα τη Ρόδο και μίλησα για τα μνημεία που υπάρχουν. Επιπλέον θύμισα τις σημαντικές συναντήσεις που έγιναν στο  νησί το 1948 -1949 . Στο ξενοδοχείο των «Ρόδων» υπεγράφη η ανακωχή.  Στόχος μας ήταν  η προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ», ανέφερε ο αντιδήμαρχος .

Όσο για τις μέχρι τώρα κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ρόδου ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε:

«Είμαστε σταθερά στα περσινές κρατήσεις μια μ ια μικρή άνοδο. Δεν έχουμε πρόβλημα στην περιοχή μας. Το συνολο των κλινών μας είναι για όλα τα βαλάντια. Το μεγάλο ζήτημα είναι οι πτήσεις. Αν μπορέσουμε και το οργανώσουμε αυτό καλύτερα τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά. Σε παρέμβαση προς την Aegean για αύξηση των πτήσεων μας απάντησαν πως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει τώρα».

Στην Ιταλία ο κ. Ταρασλιάς δέχθηκε παράπονα για το πότε ξεκινούν οι πτήσεις για τη Ρόδο.

 

 148 total views,  2 views today