Σημαντική πρόνοια για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας

1694

Ξεκινάει ο Δήμος να λαμβάνει αιτήσεις στα Γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού στο Παλιό Νοσοκομείο, από τους δικαιούχους Ειδικού Βοηθήματος αποσυνδεδεμένους από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 η ειδική Επιτροπή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, που συγκροτήθηκε με απόφαση Δημάρχου σχετικά με τη χορήγηση εφάπαξ του Ειδικού Βοηθήματος καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αλλά και περαιτέρω ρύθμισης των οφειλών τους.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ζωάννου, και τα μέλη της Επιτροπής που είναι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. καθώς και στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Ευγένιου Κορναρόπουλου.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση η οποία έγινε για τη δρομολόγηση των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε οι συμπολίτες μας να καταθέσουν δικαιολογητικά και να ωφεληθούν της ρύθμισης για επανασύνδεση, καθώς και της χορήγησης του Ειδικού Βοηθήματος.
Δικαιούχοι για το Ειδικό Βοήθημα είναι οι συμπολίτες μας στους οποίους έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2018 και δεν έχουν επανασυνδεθεί στο δίκτυο.