Σουηδία: Μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα

756

Με ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιεύσεων για την Ελλάδα ο σουηδικός Τύπος αβαντάρει την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας να απαγορεύσει ταξίδια εκτός Σουηδίας μέχρι τις 15 Ιουνίου λόγω του κορωνοϊού!

«Λόγω της εκτεταμένης εξάπλωσης του νέου κορωνοιού και της ταχέως μεταβαλλόμενης και αβέβαιης κατάστασης των ταξιδιωτών, το Υπουργείο Εξωτερικών επεκτείνει τη σύστασή του για περιττά ταξίδια σε όλες τις χώρες που αποφασίστηκαν στις 14 Μαρτίου 2020 έως τις 15 Ιουνίου 2020».

«Μετά μετά από αυτή την ημερομηνία θα γίνει νέα αξιολόγηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση του σουηδικού ΥΠΕΞ

Το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της Σουηδίας «ΤΤ» προ λίγων ημερών προέβαλε συνέντευξη Σουηδού επιχειρηματία που προωθεί τον τουρισμό στη Σουηδία με τίτλο «Ξεχάστε τις φτηνές πτήσεις – Φέτος διακοπές στη Σουηδία» η οποία αναπαράχθηκε από μεγάλο μέρος του σουηδικού Τύπου.

«Ξεχάστε τις πτήσεις charter για Ελλάδα ή αεροπορικό ταξίδι στη Ριβιέρα – φέτος πολλοί από εμάς πιθανότατα θα κάνουμε διακοπές στο σπίτι» αναφέρει το πρακτορείο στην πρώτη παράγραφο πριν παραθέσει τη συνέντευξη.

Επιπλέον το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων της Σουηδίας σε άρθρο του για την χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα είπε πως «Η τουριστική σεζόν πλέον δεν σώζεται»

«Μόνο στα τέλη Ιουνίου μπορεί να ανοίξουν για ορισμένα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα. Αυτό εξαρτάται από τις διαθέσιμες μεταφορές. Η Ελλάδα βρισκόταν στο δρόμο για να ανακάμψει οικονομικά όταν ο κορωνοϊός άλλαξε το τοπίο της χώρας που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Τώρα γίνεται λόγος για ύφεση και η ανάπτυξη αναμένεται να μειωθεί κατά 5-10%. Η απώλεια εσόδων από τον τουρισμό είναι η κύρια εξήγηση. ο κλάδος αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Πέρυσι, πάνω από 31 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελλάδα και τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 13% σύμφωνα με την ελληνική κεντρική τράπεζα. Κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν το καλοκαίρι, πάνω από 200.000 άτομα εργάζονται μόνοι στα ελληνικά ξενοδοχεία, σύμφωνα με το Hellenska Hotel Chamber.

Αλλά όπως και με άλλες μεγάλες τουριστικές χώρες γύρω από τη Μεσόγειο, η Ελλάδα πρέπει να περιμένει ότι η τουριστική περίοδος του τρέχοντος έτους θα είναι κατεστραμμένη, μετά από το πάγωμα των πτήσεων και ένα τσουνάμι ακυρώσεων». Σήμερα επίσης προβλήθηκαν ρεπορτάζ στην σουηδική τηλεόραση με τα οποία η Ελλάδα κατηγορήθηκε ότι «κλειδώνει μέσα τους πολίτες της γιατί δεν θα αντέξει το ελληνικό σύστημα υγείας την ταυτόχρονη νοσηλεία μεγάλων ομάδων του πληθυσμού».