Στο χρονικό που αφορά τις προσπάθειες για τη λειτουργία του Πατριαρχικού Κέντρου, αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky  o αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Στάμος.

«Το θέμα του ακινήτου για το  Πατριαρχικού Κέντρου ταλανίζει τη Ρόδο για πολλά χρόνια. Αρχικά είχε παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ακολούθως μεταφέρθηκε στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολεως Ρόδου. Έγιναν εργασίες ενώ είχε συσταθεί και επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο ιδιοκτήτης της Εφημερίδας «Πρόοδος» Γιώργος Διαμαντίδης, ο  Βασίλης Καμπουράκης που δεν είναι τώρα στη ζωή και άλλες προσωπικότητες της Ρόδου που έκαναν πολύ καλή δουλειά για την ανακαίνιση του κτιρίου. Το κτίριο είχε εξοπλιστεί με ακριβά έπιπλα και σκεύη ακόμη και στις κουζίνες. Είχαν γίνει πολλά», δήλωσε ο κ. Στάμου.

Αναφορά έκανε και στις παρεμβάσεις των περιοίκων στη δικαιοσύνη και στα αρμόδια υπουργεία  προκειμένου να μην λειτουργήσει το Πατριαρχικό Κέντρο.

«Κάποια στιγμή άρχισαν οι παρεμβάσεις από τους περιοίκους για να μην λειτουργήσει το Πατριαρχικό Κέντρο.  Πολλές φορές έκανε παρεμβάσεις και στην Αθήνα  ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος πληρώνοντας ο ίδιος τα δικαστικά έξοδα. Προσπάθειες έγιναν. Ο χρόνος της σύμβασης έληξε. Όλοι θέλουν να λειτουργήσει. Πέσαμε σε γραφειοκρατικά γρανάζια. Και εγώ επισκέφθηκα τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο . Και η Μητρόπολη και ο Δήμος έχουν κάνει ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου που θα συμβάλει τα μέγιστα στον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό. Τώρα είπαμε να παραχωρηθεί ακόμη και με την  πληρωμή τιμήματος», είπε ο κ. Στάμου.

 329 total views,  2 views today