Σε αναμονή της διευθέτησης αρκετών ζητημάτων που μένουν σε εκκρεμότητα τελούν οι έμποροι της Ρόδου.
Στο θέμα αυτό με αφορμή το Brexit αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Sky ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός.

« Δεν ξέρω αν οι Βρετανοί έχουν ετοιμαστεί για το Βrexit. Σήμερα είναι μια κακή ημέρα για τη Μεγ Βρετανία και την ΕΕ. Για τη Βρετανία για την αποχώρηση και για την ΕΕ που χάνει ένα μέλος της. Τελικά η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι γεγονός. Τις επιπτώσεις θα τις δούμε στο τέλος του 2020’, δήλωσε ο κ. Κώστας Σπανός

Ο Γραμματέας του ΕΜΣΡ τόνισε πως αν δεν έχουν γίνει μέχρι το τέλος του έτους οι εμπορικές συμφωνίες για το Brexit τα πράγματα θα περιπλεχθούν.

«Θα περιπλεχθούν τα πράγματα αν δεν υπάρξουν οι εμπορικές συμφωνίες γιατί θα υπάρξουν εμπόδια στις εξαγωγές προϊόντων στην παραμονή των φοιτητών στη Μεγ Βρετανία στη διακίνηση των πολιτών και των αγαθών. Πολλές επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα στο να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Οι τουρίστες από το Ην Βασίλειο θα έρχονται στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο ως το τέλος του τρέχοντος έτους. Δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη το τι θα γίνει αργότερα», είπε ο κ. Σπανός.

«Ελπίζουμε για το καλύτερο δηλαδή να μην διαταραχθούν οι εμπορικές και κοινωνικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδος με το Ηνωμένο Βασίλειο και το διαζύγιο να είναι βελούδινο», είπε ο κ. Σπανός.

 158 total views,  2 views today