«Η μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η πτώχευση της THOMAS COOK απαιτεί μεγάλη στήριξη στους πληγέντες συμπατριώτες μας από την Πολιτεία και την Κομισιόν»

Αυτό υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση τους ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Νοτίου Αιγαίου κ. Χ Κόκκινος και η κ. Αναστασία Γαμπιεράκη.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργοποιήσει τα ταμεία που αφορούν την επιχειρηματικότητα και το ανθρώπινο δυναμικό και να εκταμιευτούν χρηματικά ποσά, στις χώρες και στις επιχειρήσεις που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την άσχημη κατάσταση που ξέσπασε με την πτώχευση, της THOMAS COOK.  Η πολιτεία (Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση) να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις και σε άτοκα δάνεια, για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αντιμετωπιστούν, οι λειτουργικές ανάγκες των επιχειρήσεων”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μεγάλη οικονομική ζημιά και σειρά απο αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες, προκαλεί σε συμπατριώτες μας που απασχολούνται στον τομέα του Τουρισμού, η πρόσφατη πτώχευση της εταιρείας THOMAS COOK.

Δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις επιβαρύνθηκαν με έξοδα, το τελευταίο τρίμηνο, που είναι αμφίβολο (έως απίθανο), αν θα εισπράξουν -έστω και μέρος αυτών- από τη πτωχευμένη εταιρεία. Κινδυνεύουν με υπολειτουργία ή και “λουκέτο”.

Αυτό σημαίνει και λιγότερες θέσεις απασχόλησης, αφού  αρκετοί εργαζόμενοι σε αυτές, θα μείνουν άνεργοι.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα στηρίξουν αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους.

Συγκεκριμένα:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργοποιήσει τα ταμεία που αφορούν την επιχειρηματικότητα και το ανθρώπινο δυναμικό και να εκταμιευτούν χρηματικά ποσά, στις χώρες και στις επιχειρήσεις που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την άσχημη κατάσταση που ξέσπασε με την πτώχευση, της THOMAS COOK.  

Η πολιτεία (Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση) να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις και σε άτοκα δάνεια, για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αντιμετωπιστούν, οι λειτουργικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Επίσης, να οργανωθεί διαφημιστική εκστρατεία, που θα ενισχύσει τις περιοχές που δέχτηκαν την οικονομική λαίλαπα, που δημιούργησε το “λουκέτο” της THOMAS COOK.

Είναι απαραίτητη η συνεργασία και η ενεργοποίηση θετικών αντανακλαστικών, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες ιδιαίτερα στη χώρα μας, που προσπαθεί να ορθοποδήσει και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που οι περισσότεροι κάτοικοι του, έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με τον Τουρισμό. 

                       Για την «Πνοή Δημιουργίας        

                       Νοτίου Αιγαίου»

                       Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

                       Χαράλαμπος Κόκκινος

                       Αναστασία Γαμπιεράκη

 170 total views,  4 views today