Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει

  • Η 27η Απριλίου είναι πιθανότατα η μέρα κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω διαγγέλματος, θα ενημερώσει τους πολίτες για τη σταδιακή άρση των μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Την είδηση έκανε γνωστή στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για να "ξεδιπλώσει" το σχέδιο μετάβασης», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στις αρχές Μαΐου θα μπορούμε να περιμένουμε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Το σχέδιο της «επόμενης μέρας» μετά την καραντίνα του κορωνοϊού –εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά- εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Επί της ουσίας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τις κινήσεις που απαιτούνται να γίνουν σταδιακά για την άρση των περιορισμών και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Καθώς η χώρα μας συμπληρώνει την όγδοη εβδομάδα που βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία και την έκτη εβδομάδα που εφαρμόζονται τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του ιού, επιστήμονες και κυβέρνηση βλέπουν με ικανοποίηση τα αριθμητικά δεδομένα που καταγράφουν πια σταθερά μείωση των ασθενών και των θανάτων καθώς και εκείνα που μετρούν τη μειωμένη μεταδοτικότητα της λοίμωξης COVID-19 και σχεδιάζουν την εθνική στρατηγική της σταδιακής άρσης των μέτρων.

Δέκα είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι δεν έχουμε ακόμα ανοσία σε σημαντικό αριθμό του πληθυσμού. Οι νεκροί από τον κορωνοιό έφτασαν τους 117, ενώ τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 2.245.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Στο Καστελλόριζο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, παρουσία Π. Παυλόπουλου

Πριν από τα μέσα Μαΐου, η κυβέρνηση θα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξετάσει και τι θα γίνει με το θέμα του ανοίγματος των μικρών καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Στις 4 Μαΐου, και αν το επιτρέπουν τα υγειονομικά δεδομένα, τότε θα γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις για το άνοιγμα υπό προϋποθέσεις των μικρών καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Στη συνέχεια θα ανοίξουν καφετέριες και μπαρ, τηρώντας όμως τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως αποστάσεις ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Επίσης, με βάση το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, προβλέπεται και το άνοιγμα των ξενοδοχείων με αυστηρούς υγειονομικούς όρους.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, που για την κυβέρνηση είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι», διότι βρίσκονται μπροστά μας οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, εκείνο που συζητείται -και αν όλα πάνε καλά- είναι να ανοίξουν τα σχολεία για δύο μήνες και μέσα στον Ιούλιο να έχουν ολοκληρωθεί και οι Πανελλαδικές με μειωμένη τη διδακτέα ύλη τους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Την εκτίμηση πως το προσεχές διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στην εκπαίδευση εξέφρασε η υπουργός Παιδείας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε αισιόδοξα τα μέχρι τώρα στοιχεία και υπογράμμισε πως βασική προτεραιότητα είναι οι Πανελλαδικές να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις κανονικές ημερομηνίες, δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

 942 total views,  2 views today