Στα αζήτητα οι σοροί του ζεύγους από την Τουρκία που πνίγηκε κοντά στην Κω

238

Στα «αζήτητα» του νεκροτομείου του νοσοκομείου της Κω, παραμένουν οι σοροί του νεαρού Τούρκου Εισαγγελέα και της συζύγου του, που πνίγηκαν  πριν από έναν μήνα.

Το  ναυάγιο  που  έγινε ανοικτά της Κω   στις 2/12/2021, έκρυβε από πίσω μια ανθρώπινη ιστορία που έκανε πολλούς να βουρκώσουν στην Τουρκία και όχι μόνο.
Ο θάνατος του 36χρονου εισαγγελέα Ιμπραχίμ Γκουντούζ και της συζύγου του Νουρντάν, που παντρεύτηκαν τον περασμένο Ιούλιο, έφερε στην επιφάνεια για μία ακόμη φορά στην Τουρκία τις διώξεις εκατοντάδων πολιτών που η κυβέρνηση Ερντογάν απολύει από τις θέσεις τους και οδηγεί στη δικαιοσύνη και στα δικαστήρια. Μοναδική κατηγορία η συμμετοχή τους στην οργάνωση FETO, του εξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα θεωρεί πως κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Έως σήμερα οι σοροί του Ιμπραχίμ Γκουντούζ και της συζύγου του Νουρντάν, παραμένουν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Κω, αφού δεν εμφανίστηκαν συγγενικά πρόσωπα για την παραλαβή και τη μεταφορά στην Τουρκία για την ταφή τους, ενώ άγνωστο παραμένει εάν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον οι τουρκικές διπλωματικές Αρχές στην Αθήνα ή στη Ρόδο . Με το «στίγμα» των Γκιουλενιστών, άρα εχθρών του Ερντογάν, επικρατεί φόβος στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων, αν και σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα συγγενείς που ζουν στο εξωτερικό, επέδειξαν ενδιαφέρον αλλά υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση βίζας από τις ελληνικές Αρχές. Εφόσον δεν υπάρξει ενδιαφέρον, οι σοροί θα ταφούν -όπως είθισται- στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κω, με το προβλεπόμενο τελετουργικό.

Τραγική ιστορία, τραγικό τέλος…

Το νεαρό ζευγάρι απολύθηκε από τις θέσεις που κατείχε στο δημόσιο, με την ίδια κατηγορία, και φυλακίστηκε για 15 μήνες στις φυλακές Οσμανίγιε της νότιας Τουρκίας

Αφέθηκε ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης ταξιδιού στο εξωτερικό και τακτικής εμφάνισης στα δικαστήρια έως ότου εκδικαστεί ή έφεση. Προκειμένου να μην επιστρέψει και πάλι στην φυλακή, παντρεύτηκε και πήρε την απόφαση να δραπετεύσει προς την Ελλάδα και να ζητήσει Πολιτικό Άσυλο. Δεν πρόλαβε όμως…

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12/2021 το ταχύπλοο σκάφος που επέβαιναν, ανετράπη λόγω υψηλού κυματισμού και κακών χειρισμών του χειριστή, με αποτέλεσμα οι πέντε επιβαίνοντες, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, να βρεθούν στο νερό. Το Λιμενικό Σώμα επενέβη άμεσα, ωστόσο ο Ιμπραχίμ και η Νουρντάν Γκιουντέζ δεν τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ σώοι μεταφέρθηκαν στην Κω ο διακινητής και ένας ακόμη Τούρκος πολίτης που επίσης διώκεται στην Τουρκία και θέλησε να δραπετεύσει προς την Ελλάδα.

Πηγή : Πρώτο Θέμα