Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρεται και ο 19χρονος Αλβανικής καταγωγής που είναι κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας, στους Πεύκους της Λίνδου.
[story-lines]Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κρίθηκε σωστό ο νεαρός Αλβανός να μεταφερθεί στις φυλακές των Γρεβενών όπου συγκρατούμενοι του είναι κατά το πλείστον με ίδιες κατηγορίες.
Εν τω μεταξύ σχέδιο προκειμένου να μην πέσει ο 21χρονος Ροδίτης, θύμα επίθεσης εντός των φυλακών Γρεβενών, κατέστρωσε η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Ο ξυλοδαρμός του έτερου κατηγορούμενου, του 19χρονου αλβανικής καταγωγής, στις φυλακές του Αυλώνα από συγκρατούμενούς του, έχει σημάνει συναγερμό ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό στα Γρεβενά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διεύθυνση των φυλακών έχει λάβη ήδη έκτακτα και αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς αναμένεται εκεί τις επόμενες ώρες ο 21χρονος.
Ο νεαρός Ροδίτης θα παραμείνει για αρκετές ημέρες σε ειδικό κελί των φυλακών, απομονωμένος από τους υπόλοιπους κρατούμενους, ενώ ήδη έχουν δοθεί αυστηρές εντολές στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.
Δεν θέλει να διωχθούν όσοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του
Ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο αναγνώρισε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 12 από τους τουλάχιστον 20 κρατούμενους που το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας επιτέθηκαν εναντίον του μέσα στο κελί απομόνωσης των φυλακών Αυλώνα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τώρα ο ίδιος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη εκείνων που συμμετείχαν στο περιστατικό αυτοδικίας εναντίον του. Ωστόσο, η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και αναμένεται να ληφθούν απολογίες τουλάχιστον από τους κρατούμενους που αναγνωρίστηκαν.
Η Εισαγγελέας που προΐσταται των ερευνών μαζί με τους αστυνομικούς αναζητούν αυτόφωρα αδικήματα πέρα από τις απλές σωματικές βλάβες, όπως αυτά της άσκησης παράνομης βίας ή επικίνδυνης σωματικής βλάβης στην περίπτωση που από την έκθεση των γιατρών προκύπτει σοβαρότητα των τραυμάτων του.