Στα νησιά οι δράσεις “Aegean mamas know best” και “Aegean gardeners”

814

Οι δράσεις  “Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα” και  “Οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου”, στο πλαίσιο του τίτλου  “ Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”,  με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την πρέσβειρα του τίτλου, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,  συνεχίζουν  το ταξίδι τους στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Οι εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος έχουν προγραμματιστεί στα νησιά: Πάτμος 11/4, Λειψοί 13/4, Κως 14/4, Σαντορίνη 18/4, Ίος 19/4, Νάξος 4/5, Σύρος 6/5, Ρόδος 11/5  και αμέσως μετά στο Αγαθονήσι.

Τα τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή Αιγαιακή γαστρονομία και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα βότανα και τόσα άλλα είναι η ιδιαίτερη κληρονομιά κάθε νησιού.

Τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι με τις παραδοσιακές γεύσεις, τα αρωματικά, το φύτεμα, θα εξοικειωθούν με την τοπική γαστρονομία, την υγεία και ευεξία που προσφέρει και  την διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα κατά τόπους επαρχεία και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις των «μικρών κηπουρών του Αιγαίου» πραγματοποιούνται από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.