Ενώ οι πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σταματήσει, η Condor, η αεροπορική εταιρία του υπό πτώχευση πλέον τουρ οπερέιτορ Thomas Cook, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τη λειτουργία της σύμφωνα με τον προγραμματισμό πτήσεων.

Οι πτήσεις του αερομεταφορέα συνεχίζονται παρότι η μητρική Thomas Cook Group PLC κήρυξε πτώχευση. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του αερομεταφορέα, Ralf Teckentrup, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε ό,τι κάνουμε καλύτερα: να μεταφέρουμε τους επισκέπτες μας εγκαίρως και με ασφάλεια στις διακοπές.

Για να αποφευχθεί έλλειψη ρευστότητας στη Condor, ζητήθηκε εγγυητικό δάνειο από την κυβέρνηση, το οποίο αυτή τη στιγμή συζητείται σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο αερομεταφορέας δεν είναι απλώς σημαντικός για την Thomas Cook αλλά και για άλλους τουρ οπερέιτορ.

Σε ανακοίνωσή του ο αερομεταφορέας γνωστοποιεί ότι η Condor Flugdienst και οι θυγατρικές της έχουν τα οικονομικά μέσα για να συνεχίσουν τις πτήσεις. Οι Thomas Cook Aviation και Thomas Cook Airlines Balearics διεξάγουν πτήσεις για τη Condor και συνεχίζουν και εκείνες το πρόγραμμα πτήσεων.

Επιπλέον, ο αερομεταφορέας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχει υποβάλλει αίτηση για δάνειο και διευκρινίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει για υπηρεσίες που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει τις πτήσεις από τα κεφάλαια της Condor Flugdienst GmbH, όμως επί του παρόντος δεν μπορεί να πληρώσει για υπηρεσίες του παρελθόντος.

“Ζητούμε συγγνώμη για το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε καμία πληρωμή για παρεχόμενες υπηρεσίες στο παρελθόν”. αναφέρεται χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους συνεργάτες του να βοηθήσουν ώστε η Condor να μείνει στον αέρα…

Όλες οι θυγατρικές του τουρ οπερείτορ σταμάτησαν τις πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών Neckermann Reisen, Thomas Cook Signature, Öger Tours, Bucher Last Minute και Air Marin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ομαλοποιήθηκε η λειτουργία του Νοσοκομείου Ρόδου

Η Thomas Cook Γερμανίας αναγκάζεται να περάσει σε έκτακτη διαχείριση και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για ταξίδια προγραμματισμένα για σήμερα και αύριο.

Ο οργανισμός εξετάζει τις τελευταίες επιλογές της, οι οποίες εάν αποτύχουν υποχρεούται να οδηγήσει σε πτώχευση τις εταιρίες της Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH, Bucher Reisen & Öger Tours GmbH και άλλες εταιρίες.

Αυτή την εποχή στο εξωτερικό βρίσκονται 140.000 Γερμανοί τουρίστες μέσω της Thomas Cook.

 170 total views,  2 views today