Στα “σκοτεινά” παραμένει το κτίριο της Νέας Αγοράς, αφού οι καταστηματάρχες τελούν εν αναμονή των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς την αξιοποίηση του κτιρίου, ενώ για την περίοδο των εορτών αποφασίσθηκε να μη φωταγωγηθεί και να μη γίνουν εκδηλώσεις -αντίστοιχες με τις περσινές- και να λειτουργήσει ως χριστουγεννιάτικο χωριό, λόγω της κατάστασης και των υγειονομικών μέτρων με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Κατσιδώνης η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη όλων των εποχών, αφού η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Κατσιδώνης σημείωσε ότι αυτή την περίοδο το 1/3 των καταστημάτων παραμένουν κλειστά, περί τα 60 μαγαζιά δηλαδή, ενώ οι καταστηματάρχες τελούν εν αναμονή των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, αφού η δέσμευσή της ήταν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο θα έφερνε την ολοκληρωμένη πρόταση για το μέλλον του κτιρίου. “Δώσαμε τον απαραίτητο χρόνο, αυτό βέβαια δεν έγινε”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως ανέφερε, όχι μόνο δε θα λειτουργήσει ο χώρος ως χριστουγεννιάτικο χωριό και δε θα γίνει καμία εκδήλωση εκεί, αλλά δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες αν θα δοθεί το “πράσινο” φως από την Κυβέρνηση για να ανοίξουν, με άρση του lockdown. “Δυστυχώς οι συνθήκες μας πάνε πίσω”…

Τέλος, καθότι τα συμβόλαια τους έληξαν στις 31-12-2018, το καίριο θέμα που τους απασχολεί αυτή την περίοδο είναι κάποιες μειώσεις των ενοικίων, όπως συμβαίνει με τις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας σε όλη την Ελλάδα, από τις οποίες οι ίδιοι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να επωφεληθούν και αναμένουν από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να πράξει τα δέοντα για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την προαιρετική μείωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Το Oruc Reis πλέει στα 9 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο

Σημειώνεται ότι επειδή βρίσκονται μέσα στο κτίριο με το καθεστώς αποζημίωσης χρήσης πληρώνοντας τα μισθώματα με τίτλο “Αποζημίωση χρήσης” και όχι μίσθωμα, το σύστημα TAXISnet δεν κάνει αποδεκτή τη ρύθμιση (σ.σ. μόνο την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου πλήρωσαν το 60% των ενοικίων). Ως εκ τούτου ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στους δικηγόρους του Δήμου να εξετάσουν το θέμα.

 1,012 total views,  4 views today