Στην ανακρίτρια Ρόδου οδηγείται τη Δευτέρα 8 Ιουλίου ο ένας από τους τρεις Τούρκους αστυνομικούς, που συνελήφθησαν στο λιμένα Μανδρακίου την περασμένη Πέμπτη, από αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Φέρεται να είναι ο άνθρωπος που μετέφερε  τους υπολοίπους στην Ελλάδα  για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη.

Οι υπόλοιποι τρεις ζήτησαν πολιτικό άσυλο και μεταφέρθηκαν ήδη  στη Διεύθυνση Μετανάστευσης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και οι 4 είναι οπαδοί του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και διέφυγαν ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντοάν μέσω του Bodrum στην Ελλάδα με σκοπό ακολούθως να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Για τη σύλληψη τους είχε εκδοθεί η ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αναρτήθηκε στις 5 Ιουλίου στο skyrodos.gr

Η ανακοίνωση  του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν η ακόλουθη:

Τρεις (03) αλλοδαποί καθώς και ο αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους που τους μετέφερε συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο λιμένα Μανδρακίου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε ταχύπλοο σκάφος κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον ανωτέρω λιμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντές του είχαν εισέλθει στην χώρα παράνομα.

 124 total views,  2 views today