Αναλυτική ενημέρωση για την επίσκεψή του στην Πολωνία, στην έδρα της Frontex και για τις επαφές με τον ΓΓ του ΙΜΟ Kitack Lim, στο Στσέτσιν (Στετίνο) θα κάνει αύριο, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε Συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Η συνέντευξη έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), ότι η Ελλάδα ήταν η χώρα της Μεσογείου όπου καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός αφίξεων μεταναστών το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς.
Από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο καταγράφηκαν πάνω από 19.800 αφίξεις, αριθμός που συμπεριλαμβάνει την είσοδο στη χώρα μεταναστών από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, αριθμός αυξημένος κατά 90% από την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ανέφερε ανακοίνωση του FRONTEX.
Στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.450 αφίξεις, αριθμός μειωμένος κατά 77% σε ετήσια βάση, ενώ στην Ισπανία περίπου 8.200, αριθμός αυξημένος κατά 59% από την αντίστοιχη περίοδο (Ιανουαρίου-Μαΐου) του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του FRONTEX.

 318 total views,  2 views today