Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τους τομείς της καθαριότητας και καθημερινότητας προχωρά ο Δήμος Ρόδου

321

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τους τομείς της καθαριότητας και καθημερινότητας  διατηρώντας τη φιλοσοφία και την ουσία του αρχικού σχεδίου, αλλά με τις επιμέρους αλλαγές που επιβάλλει η απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών  θα προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου.

Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην απάντηση που δόθηκε από τη δημοτική αρχή σε ανακοίνωση στην οποία προσφάτως προέβη ο  τέως δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Το μεταβατικό διάστημα, που αναγκαστικά θα επιμηκυνθεί, λόγω της ολιγόμηνης καθυστέρησης, ο Δήμος Ρόδου δεσμεύεται ότι το σύστημα διαχείρισης καθαριότητας θα λειτουργήσει άψογα.Το δε τελικό αποτέλεσμα,μετά την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού και την υλοποίησή του, θα δικαιώσει τον Δήμο Ρόδου που βάζει τον πήχη ψηλά: με στόχο, όχι την απλή διαχείριση, αλλά μια πραγματική τομή στον τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης πρασίνου, που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του νησιού μας», τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η “προτελευταία”ανακοίνωση της παράταξης του κ. Χατζηδιάκου. Η εμπάθεια και η χαιρεκακία των δηλώσεων του, καθιστούν σε όλους σαφές, ότι εδώ και καιρό δεν τον ενδιαφέρει το καλό της Ρόδου.Αλλά κινείται από προσωπική ιδιοτέλεια και μόνο. Εξ ου και δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του.

Για να μη δημιουργούνται ωστόσο εντυπώσεις, διευκρινίζουμε τα εξής:

  • Συμβάσεις αντίστοιχες με αυτή του Δήμου μας, που ενοποιούν ως έργο την καθαριότητα με τη φροντίδα του πρασίνου, υπάρχουν και υλοποιούνται σε αρκετούς άλλους Δήμους, στη χώρας. Αυτό που δεν υπήρχε στους άλλους Δήμους, ήταν οργανωμένα συμφέροντα, που να προσβάλουν τη διαδικασία. Στη Ρόδο κάποιοι, για προφανείς λόγους, θέλησαν να καθυστερήσουν ένα έργο, που η υλοποίησή του θα αλλάξει την εικόνα του νησιού μας. Και κάποιοι άλλοι θέλουν να κρυφτούν …. και η χαρά δεν τους αφήνει…
  • Ο Δήμος Ρόδου σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και αυτονοήτως θα πράξει αυτό που πρέπει, ώστε μελλοντικά να μην υπάρξει κανένα διαδικαστικό πρόβλημα. Για το λόγο αυτό ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί, διατηρώντας τη φιλοσοφία και την ουσία του αρχικού σχεδίου, αλλά με τις επιμέρους αλλαγές που επιβάλλει η απόφαση της Α.Ε.Π.Π. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα επιστρέψουμε σε παλιότερες εποχές, όταν οι Ροδίτες ακριβοπλήρωναν μια προβληματική καθαριότητα, μέσα από διαδικασίες που τελικώς διευθετήθηκαν,«δίπλα» από αίθουσες δικαστηρίων.

Το μεταβατικό διάστημα, που αναγκαστικά θα επιμηκυνθεί, λόγω της ολιγόμηνης καθυστέρησης, ο Δήμος Ρόδου δεσμεύεται ότι το σύστημα διαχείρισης καθαριότητας θα λειτουργήσει άψογα.

Το δε τελικό αποτέλεσμα,μετά την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού και την υλοποίησή του, θα δικαιώσει τον Δήμο Ρόδου που βάζει τον πήχη ψηλά: με στόχο, όχι την απλή διαχείριση, αλλά μια πραγματική τομή στον τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης πρασίνου, που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του νησιού μας.