Στην Κω θα βρίσκονται από αύριο και για τρεις ημέρες οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, με 22 μέλη, εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, για να πραγματοποιήσουν 4.800 εμβολιασμούς, συνεισφέροντας στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του COVID-19, με αποστολές στη νησιωτική Ελλάδα και πρώτο σταθμό το νησί του Ιπποκράτη.

Η αποστολή στην Κω θα περιλαμβάνει 1 Καρδιολόγο, 2 Παιδιάτρους, 1 Γενική Χειρουργό, 4 Οφθαλμίατρους, 2 Ωτορινολαρυγγολόγους, 1 Μαία, 1 Παθολόγο, 1) Οδοντίατρο, 1 Ειδικευόμενη Καρδιολόγο, 6 Νοσηλευτές και 2 μέλη διοικητικού προσωπικού.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) είναι πρωτοβουλία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι οποίες έχουν σκοπό να προσφέρουν δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στούς μόνιμους κατοίκους νησιών της άγονης γραμμής και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα. Επόμενοι σταθμοί η Σάμος, 05-09.06, και η Χίος, 16-20.06

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων υλοποιείται από την AMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Η αποστολή των ΚΙΜ στην Κω θα περιλαμβάνει έναν (1) Καρδιολόγο, δύο (2) Παιδιάτρους, μία (1) Γενική Χειρουργό, τέσσερις (4) Οφθαλμίατρους, δύο (2) Ωτορινολαρυγγολόγους, μία (1) Μαία, έναν (1) Παθολόγο, μία (1) Οδοντίατρο, μία Ειδικευόμενη Καρδιολόγο, έξι (6) Νοσηλευτές και δύο (2) μέλη διοικητικού προσωπικού. Οι ιατροί και νοσηλευτές που παίρνουν εθελοντικά μέρος στις αποστολές των ΚΙΜ βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή στα μεγαλύτερα νοσοκομειακά και πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Επισημαίνεται ότι τα μέλη των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των εμβολιασμών των κατοίκων της Κω, θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Από τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι σήμερα, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά ογδόντα εννιά (89) αποστολές σε απομακρυσμένα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

 363 total views,  2 views today