Connect with us

ROUNDABOUT

Στην παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” η Ελπίδα Πρίντεζη Καμπέλη από τη Σύρο

Published

on

Την υποψηφιότητα της εκπαιδευτικού Ελπίδας Πρίντεζη – Καμπέλη, από τη Σύρο, δίπλα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,   ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος,  στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου, η Ελπίδα Πρίντεζη – Καμπέλη, με μακρόχρονη εμπειρία, δραστηριότητα και εθελοντική δράση για το Παιδί και το Περιβάλλον, καθώς και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μέσω της συγγραφικής  της προσπάθειας, για την ανάδειξη της Ιστορίας και του πολιτισμού της Σύρου,  αναφέρει τα εξής:

 “Στην μέχρι σήμερα πορεία μου, η Πολιτική δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός, αφού δεν είχα  σχεδόν καθόλου, ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μου.

Ωστόσο έπειτα από ώριμη σκέψη, αποφάσισα, ως συνειδητός πολίτης της Σύρου που με γέννησε, να καταστήσω την Πολιτική,  το μέσον για την ανάδειξη της τοπικής Ιστορίας, του Πολιτισμού, της υλικής και άυλης Πολιτιστικής Παράδοσης και Κληρονομιάς (γεωλογικής, αρχαιολογικής, αρχιτεκτονικής) και το κίνητρο για την προώθηση δράσεων και προγραμμάτων, για την Προστασία του Περιβάλλοντος (φυσικού, γεωλογικού, ανθρωπογενούς) και την Αειφόρο ανάπτυξη, διαχείριση και προστασία του Περιβάλλοντος της Σύρου, των Κυκλάδων, αλλά και όλων των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.  Τομείς στους οποίους έχω υπηρετήσει και στο παρελθόν με αγάπη, ζήλο, αποδοχή και επιτυχία.

Επιπλέον η πολύχρονη θητεία μου, σε επιτελικές θέσεις ευθύνης, τόσο ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων, στα σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης, όσο και ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, με έφεραν πολύ κοντά στα νησιά και στους ανθρώπους τους και μαζί τους βίωσα, πολλά από τα προβλήματα της Νησιωτικότητας.

Θέλω να ελπίζω ότι, αξιοποιώντας τις σπουδές μου στην Εκπαίδευση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό, την μακρόχρονη εμπειρία μου, δραστηριότητα και εθελοντική δράση για το Παιδί και το Περιβάλλον, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου, μέσω της συγγραφικής μου προσπάθειας, για την ανάδειξη της Ιστορίας και του πολιτισμού της Σύρου, ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία, να εργαστώ για τα νησιά μας, ως ένας χρήσιμος πολίτης.

Η πρόταση του σημερινού Περιφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Χατζημάρκου, να συμμετέχω στις Περιφερειακές Εκλογές στον συνδυασμό του, με τιμά απεριόριστα.

Συντάσσομαι με την ομάδα του Γιώργου Χατζημάρκου, “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και δηλώνω την παρουσία μου, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Σύρου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ορμώμενη από αγάπη για το νησί μας τη Σύρο, τις Κυκλάδες και το Αιγαίο  και έχοντας ως στόχο, όχι την πολιτική καριέρα,  αλλά αξιοποιώντας αυτήν, ως μέσον,  εργαζόμενη με όραμα, για τα τρία “μεγάλα Π”: ΠΑΙΔΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Συντάσσομαι με την ομάδα του Γιώργου Χατζημάρκου, “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” γιατί το οφείλω ως συνειδητός πολίτης στο νησί μου, τη Σύρο, γιατί το οφείλω στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, εκπαιδευτικούς και γονείς, που κατά τις παιδαγωγικές επισκέψεις μου, με αγκάλιασαν, με στήριξαν,  ένιωσα και έζησα την αγωνία τους, όπως και το τι σημαίνει “ερημιά και απομόνωση” το χειμώνα, στα νησιά μας. Το οφείλω στους ήρωες εκπαιδευτικούς και συναδέλφους μου της “άγονης γραμμής”, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Συντάσσομαι με την ομάδα του Γιώργου Χατζημάρκου, “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”

με Εμπιστοσύνη, για την υλοποίηση όλων αυτών των κοινών στόχων,

με Ελπίδα, για να συνεχιστεί η δημιουργική πορεία και ανάπτυξη της Σύρου και των νησιών μας,

με Όραμα για τα παιδιά μας, που ζουν, εργάζονται, αγωνίζονται και προσδοκούν  να υλοποιήσουν τα όνειρά τους στον τόπο τους, χτίζοντας το μέλλον τους  και δίνοντας νέα πνοή στα νησιά μας και στο Νότιο Αιγαίο μας !!!

 Βιογραφικό

Η Ελπίδα Πρίντεζη – Καμπέλη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σύρο. Είναι παντρεμένη με τον Ρομπέρτο Καμπέλη και έχουν δύο παιδιά.

Είναι Εκπαιδευτικός/Νηπιαγωγός, με επιμόρφωση και Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στην Πρόληψη κατά της Βίας.

Χειρίζεται άριστα ηλεκτρονικό υπολογιστή και μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.

Είναι Διδάκτορας Ιστορίας και Νεοελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Διδακτορική της Διατριβή, δανείζεται το θέμα της, από τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την τοπική Ιστορία της Σύρου, έχοντας τίτλο: “Η Ιστορία της Εκπαίδευσης στην Σύρο, κατά τον 17ο- 19ο αιώνα. Συμβολή στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σύρου”.

Υπηρέτησε πολλά χρόνια (1978-2003), σε Δημόσια Νηπιαγωγεία της Σύρου.

Από το 2002 μέχρι το 2006, ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων, εργάστηκε για το Περιβάλλον και τους σκοπούς της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προωθώντας προγράμματα για την Προστασία του Περιβάλλοντος, στα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία των Κυκλάδων και οργανώνοντας πολλά Σεμινάρια Επιμόρφωσης και Ημερίδες, για Εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης, σε Συνεργασία και με άλλους φορείς. Την ίδια περίοδο παρακολούθησε πολλά Περιβαλλοντικά Συνέδρια και συμμετείχε με προσωπικές Εισηγήσεις.

Το 2006 έκανε την έκπληξη, ως υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά από 4 χρόνια επίπονης, πρωτογενούς, Ιστορικής /Εκπαιδευτικής έρευνας, ανακηρύχτηκε Διδάκτορας Ιστορίας και Νεοελληνικού Πολιτισμού, του Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Διδακτορική της Διατριβή, έτυχε εξαιρετικών επαίνων, για τη συμβολή της στην “τοπική Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σύρου” και βαθμολογήθηκε με άριστα και από τα 7 μέλη της Εξεταστικής επιτροπής, δίνοντάς της και την εξαιρετικά ιδιαίτερη τιμή, του να διαβάσει η ίδια, τον όρκο, κατά την τελετή καθομολόγησης  του τμήματος.

Την ίδια χρονική περίοδο ορίζεται από το ΥΠΕΠΘ, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στο νομό Κυκλάδων και ένα χρόνο αργότερα και στο νομό Δωδεκανήσου, της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου υπηρέτησε μέχρι και την συνταξιοδότησή της. Κατά την περίοδο της θητείας της οργάνωσε Επιμορφωτικά Σεμινάρια & Ημερίδες, για τις Νηπιαγωγούς της Περιφέρειάς της καθώς και απογευματινές ημερίδες για γονείς.

Παράλληλα δίδαξε ως συνεργάτης, στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Έχει συμμετάσχει με Εισηγήσεις σε πολλά Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια, με θέματα από την τοπική Ιστορία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Σύρου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την συμμετοχή της το 2013, σε Διεθνή Ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα: Environmental Challenges in Cyclades and Environmental Education”. (Περιβαλλοντικές προκλήσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση).

Το περασμένο καλοκαίρι, συμμετείχε στο πλαίσιο των Σεμιναρίων της Ερμούπολης, στο Διεθνές Συνέδριο “Για την γυναίκα στην Ιστορία και τις Επιστήμες”, με θέμα: “The Ursulines Sisters. The first girl tutors in Syros schools in the middle 1800s”  (Ουρσουλίνες μοναχές. Οι πρώτες δασκάλες κοριτσιών στην Σύρο, στα μέσα του 18ου αιώνα”).

Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται:

  1. Ένα βιβλίο με παραμύθια για παιδιά, με τίτλο “Μήλο μύλο μύθι, γράφω παραμύθι”, από τις εκδόσεις Κέδρος.
  2. Η αυτοέκδοση της Ιστορικής/Εκπαιδευτικής έρευνας, “Ελληνικό Λύκειο Ευαγγελίδη, ένα καινοτόμο σχολείο στα μέσα του 19ου αιώνα” .
  3. Η αυτοέκδοση του τόμου, που εμπεριέχει την Διδακτορική της Διατριβή, με τίτλο: “Η Εκπαίδευση στην Σύρο, κατά τον 17ο- 19ο αιώνα. Συμβολή στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σύρου”.
  4. Ερευνητικές εργασίες της, για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον της Σύρου, έχουν συμπεριληφθεί και δημοσιευθεί σε Πρακτικά Συνεδρίων, σε Επιστημονικά περιοδικά και Εφημερίδες, σε Συλλογικές εκδόσεις, καθώς και στους δύο (2) πρόσφατα επανεκδιδόμενους συλλογικούς τόμους των “Συριανών Γραμμάτων”.

Από την θητεία της σε θέσεις ευθύνης και στους δύο νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, διαθέτει εμπειρία και είναι γνώστης των πολλών προβλημάτων Νησιωτικότητας  στην  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού τα έχει βιώσει από κοντά, μέσα από τα συνεχόμενα ταξίδια και επισκέψεις της στα Σχολεία και κυρίως στα Νηπιαγωγεία των νησιών μας.

Επιπλέον έχει θητεύσει:

Αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων,

Γραμματέας του  Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου,

Γραμματέας  Διοικητικών Συμβουλίων, Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων,

Μέλος Δημοτικών, Νομαρχιακών και Σχολικών Επιτροπών Παιδείας,

και μέχρι πρόσφατα, διετέλεσε μέλος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας, Α/θμιας Εκπ/σης, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Η Ελπίδα Πρίντεζη σήμερα, είναι Συνταξιούχος μετά από 38 χρόνια ενεργούς υπηρεσίας και προσφοράς στο ΠΑΙΔΙ και στην Εκπαίδευση.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΑΣ (Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Σύρου), εργάζεται εθελοντικά προς όφελος του ΠΑΙΔΙΟΥ και συμμετέχει ενεργά, σε ότι αφορά την πρόληψη της ΒΙΑΣ (ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και κοινωνικής).

Είναι επίσης μέλος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών, της Χορωδίας Ευαγγελιστρίας, του Ομίλου Inner Wheel και πολλών τοπικών Συλλόγων.

Πρόσφατα τιμήθηκε, σε εκδήλωση για την Ημέρα της γυναίκας, για την δράση της και την συνεισφορά της στην Ιστορία, τον Πολιτισμό και την πνευματική ζωή του τόπου μας, από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου

Είναι αφοσιωμένη στην οικογένειά της, αγαπά να ταξιδεύει, να περπατά στη φύση και λατρεύει τη θάλασσα.

Στον ελεύθερο χρόνο της, συνεχίζει σιωπηλά και αθόρυβα να εργάζεται για την ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου μας, την διατήρηση της Λαϊκής Παράδοσης και της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ερευνά, συγγράφει, ενώ παράλληλα, συμμετέχει σε Συνέδρια και Σεμινάρια, με ομιλίες που προβάλλουν  την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σύρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το πιο ενδιαφέρον

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.