Κοινοποιήθηκε και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η εγκύκλιος του υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια για τους ελέγχους στις δεξαμενές κολύμβησης.

Η εγκύκλιος στάλθηκε με αφορμή τα τραγικά κρούσματα πνιγμών των τριών μικρών κοριτσιών, στην Ρόδο και την Κρήτη, τα οποία σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιό του, με αριθμό πρωτοκόλλου Δ1δ/ΓΠ.οικ.57290 και ημερομηνία 2 Αυγούστου 2019, με στόχο την προστασία και διασφάλιση της υγείας των λουομένων εντός κολυμβητικών δεξαμενών και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα, ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνει προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας την ανάγκη πιστής τήρησης των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με τις απαιτήσεις κατασκευής και τις συνθήκες λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών, καθώς και την παρακολούθηση της αποδοτικής και ασφαλούς λειτουργίας τους, μέσω της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στις δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές της χώρας.

Θ.  Σωτρίλλης : Μόνο η ποιότητα του νερού ελέγχεται

Αναφερόμενος στο θέμα   ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Σωτρίλλης μιλώντας στον Sky δήλωσε:

«Αυτό που συνέβη στη Ρόδο είναι ένα θλιβερό γεγονός.  Σήμερα το πρωί κοινοποιήθηκε στη Διευθύντρια της Υγειονομικής Υπηρεσίας  της Περιφέρειας ,  η εγκύκλιος για τις κολυμβητικές δεξαμενές που έχει προωθηθεί  σε όλους τους  υπευθύνους. Χρονολογείται από το 1973.  Προβλέπει με  μια σειρά από έγγραφα  το πώς πρέπει να στηθεί μια  κολυμβητική δεξαμενή,  τις τεχνικές προδιαγραφές την ποιότητα του νερού  τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται για τη υγιεινή των λουομένων », δήλωσε ο κ. Σωτρίλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως για κάθε πισίνα θα πρέπει να υπάρχει ένας  ναυαγοσώστης και ένας υπεύθυνος για τη λειτουργία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Κάσου προς τον Αρχηγό ΓΕΝ

«Για τις δεξαμενές κολύμβησης ολυμπιακών διαστάσεων θα πρέπει να υπάρχει ένας ακόμη υπάλληλος που θα επιβλέπει τους κανόνες υγιεινής ώστε το νερό να παραμένει καθαρό. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε όμως  για τα μέτρα ασφαλείας όταν θα κλείνουν οι δεξαμενές τις απογευματινές ώρες. Οι δικοί μας έλεγχοι αφορούν την ποιότητα του νερού» , είπε ο κ. Σωτρίλλης,

Η ίδια εγκύκλιος του Βασίλη Κικίλια Υπενθυμίζει επίσης ότι «οι δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές θα πρέπει να πληρούν όλους τους όρους κατασκευαστικών απαιτήσεων για λόγους ασφαλούς λειτουργίας (υλικά κατασκευής, γενική διάταξη χώρων, στόμια εισροής και εκροής, αύλακες υπερχείλισης, φωτισμός, αερισμός, σύστημα ανακυκλοφορίας, απολύμανση νερού κ.λ.π.) της (α) σχετικής».

 198 total views,  4 views today