Στην Τήλο για τo «JustGoZeroTilos» η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής

226

Στην Τήλο μετέβη η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τα εγκαίνια του καινοτόμου προγράμματος «JustGoZeroTilos».

Το καινοτόμο πρόγραμμα έχει ως στόχο να μετασχηματίσει την Τήλο στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται με την τεχνογνωσία της Polygreen, η οποία παρέχει μια ενιαία λύση διαχείρισης και ανακύκλωσης επικίνδυνων και μη αποβλήτων, σε συνεργασία με το Δήμο Τήλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «JustGoZeroTilos» θα υλοποιηθούν σημαντικά περιβαλλοντικά έργα, έργα «πράσινης» υποδομής και δράσεις για την αποδοτική διαχείριση των αποβλήτων. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε εξαρχής υψηλά τον πήχη για την προώθηση της αειφορίας σε νησιά και τουριστικούς προορισμούςτης χώρας, αλλά και την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είναι εξαιρετικής σημασίας να μετατρέψουμε τα νησιά μας σε πράσινους και ενεργειακά αυτόνομους προορισμούς τόσο για την προστασία του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας των νησιών που χρήζουν ειδικής προστασίας έναντι της κλιματικής κρίσης, όσο και για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού. Ήδη η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πρότυπο πρόγραμμα GR- ecoIslandsγια τον τουρισμό και τα πράσινα νησιά προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον».