Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου Πάτμου όπως δήλωσε στον Sky ο δήμαρχο κ. Γρηγόρης Στόικος.

Μάλιστα όπως τόνισε στην σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών παρέστη τόσο ο επενδυτής που θα φέρει τα υδροπλάνα στην περιοχή μας όσο και εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Sea Planes .

«Προχωράμε κανονικά στην αδειοδότηση του υδατοδρομίου τους Πάτμου. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή έχει αγοράσει τον οικίσκο. Περιμένουμε την έγκριση από την Πολεοδομία της Καλύμνου για να γίνει η εγκατάσταση στην Πάτμο. Όλα έχουν δρομολογηθεί για να δοθεί άδεια λειτουργίας», δήλωσε ο κ. Στόικος.

Όπως έχει ανακοινωθεί το υπουργείο Υποδομών προχωρά ως το φθινόπωρο την τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα. Οι αλλαγές αφορούν την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, με στόχο τη δραστική απλούστευση των σχετικών διαδικασιών.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ως τα τέλη Αυγούστου το κείμενο με τις απλοποιημένες διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις.
«Εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι . Για το υδατοδρόμιο της Πάτμου δεν υπάρχει κάτι που να φρενάρει την αδειοδότηση και λειτουργία του. Ωστόσο θα πρέπει να αδειοδοτηθούν και τα υπόλοιπα υδατοδρόμια στη χώρα για να εκτελούνται και τα δρομολόγια», είπε ο κ. Στόικος .

Πού θα επιτρέπονται τα υδατοδρόμια

Στις σκέψεις που υπάρχουν είναι να επιτρέπεται η δημιουργία υδατοδρομίων σε ιδιωτικά λιμάνια και λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, σε μαρίνες καθώς και σε σύνθετα πολυτελή τουριστικά καταλύματα πολυτελείας.

 142 total views,  2 views today