Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας οδεύει το Κίνημα Αλλαγής.Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι είναι τέσσερις: Η νυν πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης.

Ουδείς γνωρίζει αν κάποιο ακόμη στέλεχος θελήσει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Η πιθανότητα εμπλοκής του Παύλου Γερουλάνου, όπως όλα δείχνουν, μάλλον απομακρύνεται.

Οπως έχουν δεσμευτεί δημοσίως άπαντες, οι διαδικασίες θα γίνουν κανονικά, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, αφού προηγουμένως συμφωνηθούν τα πρακτικά ζητήματα μέσω συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα αποφασίσει τα περαιτέρω. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη που δεν μετέχουν στο «σκληρό πυρήνα» των 4 υποψηφίων, εκφράζουν προβληματισμό αν θα επιτρέψει η πορεία της πανδημίας αυτή την μαζική διαδικασία, κανείς δεν θέτει θέμα αναβολής – με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τουλάχιστον.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την κάλπη

Η Φώφη Γεννηματά, μεταβαίνει στην ΔΕΘ την άλλη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Οπως εκτιμάται, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να συνεδριάσει – αφού προηγηθούν και οι απαραίτητες επαφές με τους υποψηφίους – μία εβδομάδα αργότερα (περί τις 22/9).

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (25-26/9) ή το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (2-3/10).

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ, θα «σηκώσει μανίκια» η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). Είναι το κεντρικό όργανο διοργάνωσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση. Αποτελείται από έντεκα μέλη που αναδεικνύονται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και πρόεδρος είναι ο Θόδωρος Καπετανάκης.

Είναι προφανές ότι στην επιτροπή θα μετέχουν και εκπρόσωποι που θα ορίσουν οι 4 – μέχρι στιγμής – υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Εξίσου σαφές είναι ότι δεν αναζητείται μια «υπερκομματική» προσωπικότητα για να προεδρεύσει όπως έγινε το 2017 με τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο, καθώς τότε δεν είχε ιδρυθεί το Κίνημα Αλλαγής ως ενιαίο κόμμα, όπως είναι σήμερα. Βάσει του καταστατικού, οι μετέχοντες στην ΕΔΕΚΑΠ πρέπει να είναι μέλη του κόμματος.

Πηγή:iefimerida.gr

 

 122 total views,  2 views today