Αντικείμενο συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει αύριο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο η προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Την ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη είχε αναγγείλει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά την κοινή συνέντευξή τύπου που είχε παραχωρήσει με το νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μεσαιωνική Πόλης κ.Τέρης Χατζηιωάννου δήλωσε πως θα πρέπει να εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση προκειμένου να δρομολογηθούν και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί. Τόνισε δε πως σε συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠΑ ενέκρινε κονδύλι 2.000.000 για την υλοποίηση έργων στη Μεσαιωνική Πόλη για πέντε χρόνια.

«Η προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη είναι δεύτερο στη σειρά για συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θεωρώ πως η διαδικασία είναι τυπική αφού έχει γίνει έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο. Στη συνεδρίαση του ΤΑΠΑ αποφασίστηκε να δοθούν 2.200.000 για την πενταετία . Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο που δεν πρέπει να χαθεί . Να βιαστεί η Περιφέρεια πρέπει για την υπογραφή της σύμβασης. Ελπίζουμε το δρόμο αυτό να ακολουθήσει και η νέα δημοτική αρχή», δήλωσε ο κ.Αντώνης Χατζηιώαννου και πρόσθεσε πως το θέμα αυτό δεν αφορά δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις αλλά τον τόπο.

«Είναι σημαντικό που η κυβέρνηση πείσθηκε και ασχολήθηκε με το θέμα αυτό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να κερδίσουμε το χρόνο. Στόχος η Ρόδος να βγει κερδισμένη τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ . Χατζηιωάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   "Το ΥΕΝ δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της Νησιωτικότητας"

Σημειώνεται πως για την σύνταξη του τελικού κειμένου της σύμβασης και τον προγραμματισμό των έργων έχουν γίνει το τρέχον έτος πολλές συσκέψεις. Σε αυτές συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Με αφορμή την προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη, αλλά και τα προβλήματα της περιοχής που χρήζουν επίλυσης,  πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο δύο εσπερίδες. Η μια πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, στο ΕΒΕΔ,  με την ευθύνη του Συλλόγου Περιβάλλοντος . Η δεύτερη διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης στο κατάλυμα της Ισπανίας στις  27 Φεβρουαρίου.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και τα προβλήματα που υπάρχουν στην Μεσαιωνική Πόλη και η λύση τους δεν είναι και τόσο απλό θέμα.

«Για μια χρονιά ακόμη υπάρχουν προβλήματα. Το θετικό είναι ότι υπάρχει καλή συνεργασία με την ΕΛΑΣ. Χρειάζεται και η αστυνομία να ενισχυθεί για να κάνει την δουλειά της. Πολλά θέματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ. Εμείς κάναμε προσπάθεια να αλλάξει το νομικό καθεστώς για τη Μεσαιωνική Πόλη. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει τη δουλειά που έγινε. Διαφορετικά τα αποτελέσματα δεν θα είναι θετικά. Αν δεν αλλάξουν και κάποια πράγματα νομοθετικά δεν πρόκειται η εικόνα της περιοχής να βελτιωθεί», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

 

 

 

 210 total views,  2 views today