Το θέμα των 110 απλήρωτων αρχαιοφυλάκων της Ρόδου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τις δεδουλευμένες οφειλές, φέρνει με ερώτησή της στη Βουλή η Φωτεινή Μπακαδήμα.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι η κατάσταση είναι τόσο κακή με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις καθημερινές τους ανάγκες, ζητώντας από τους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών να διευθετηθεί άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων.

Η ερώτηση:

Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 3 μήνες οι 110 αρχαιοφύλακες που υπηρετούν στο νησί της Ρόδου χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα πότε θα λάβουν τις δεδουλευμένες οφειλές τους. Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο κακή με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις καθημερινές τους ανάγκες.

Παράλληλα, κενά έχουν σημειωθεί κατά την εφαρμογή της νέας διαδικασίας σύμφωνα με την αλλαγή στη νομοθεσία καθώς ενώ πριν την προκήρυξη για την πρόσληψη των αρχαιοφυλάκων, θα έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες διαδικασίες από τον ειδικό γραμματέα ώστε να διασφαλιστεί πως θα κυλήσουν ομαλά οι πληρωμές κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα να τρέξει και να ολοκληρωθεί η προκήρυξη, οι άνθρωποι να τοποθετηθούν, να πηγαίνουν καθημερινά στην εργασία τους αλλά να μην πληρώνονται.

Η καθυστέρηση και κυρίως η άγνοια για το πότε θα γίνει η εξόφληση έχει οδηγήσει σε απόγνωση του 110 αρχαιοφύλακες και τις οικογένειές τους μιας και δεν βλέπουν «φως στην άκρη του τούνελ» για την επίλυση της κατάστασης.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

  1. Πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων στους αρχαιοφύλακες;
  2. Έχουν σημειωθεί παρόμοιες καθυστερήσεις σε αρχαιοφύλακες που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας; Αν ναι για τι αριθμό και γεωγραφική κατανομή μιλάμε;
  3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να λάβουν ώστε να μην σημειωθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

 1,417 total views,  2 views today