Στη γαστρονομία και τη θάλασσα θα εστιάζει το επόμενο αφιέρωμα του σκηνοθέτη Β Κατερινόπουλου για τα νησιά μας

115

Στη γαστρονομία και τη θάλασσα θα  είναι εστιασμένο το επόμενο αφιέρωμα που θα ετοιμάσει για τη Ρόδο και άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ο σκηνοθέτης κ. Βασίλης  Κατερινόπουλος που είναι στο νησί μας.

Όπως εξήγησε σήμερα στο Skyrodos.gr το αφιέρωμα  θα εστιάζει και στη θάλασσα αφού θα γίνουν γυρίσματα για να αποτυπωθεί στο φακό πως γίνεται το ψάρεμα  και μετά η ετοιμασία της ψαριάς σε ωραία μαγειρεμένα  και στημένα πιάτα ώστε να προβληθεί η κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου και οι γεύσεις των νησιών μας.

Πριν από αυτό θα γίνουν γυρίσματα στους  Αγίους Τόπους με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που θα βάλουν τους ακροατές στο κλίμα των Άγιων Ημερών που πλησιάζουν. Θα γίνει και ένα φλάς μπακ στο παρελθόν με την προβολή συνέντευξης που είχε παραχωρήσει ο Γέροντας Χρυσόστομος.

Οι θαλασσινές ιστορίες και τα Μάσσαρη

Σήμερα όπως είπε ο κ. Κατερινόπουλος το συνεργείο της εκπομπής ήταν στα Μάσσαρη όπου έγιναν γυρίσματα σε παραδοσιακό σπίτι της περιοχής. Τα γυρίσματα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπομπής Θαλασσινές Ιστορίες .

Μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής μέλη του συλλόγου το Καμυρί για τη γιορτή πορτοκαλιού . Παρουσιάστηκαν χορευτικά και παραδοσιακές συνταγές του χωριού και γλυκά του κουταλιού όπως το γλυκό πορτοκάλι και το γλυκό λεμόνι που φτιάχνουν στα Μάσσαρη.