Στις εκδηλώσεις για τη σημερινή 77η επέτειο (26/9/43) από τη βύθιση το ένδοξου Αντιτορπιλικού του Πολεμικού μας Ναυτικού,”Βασίλισσα Όλγα”, από γερμανική αεροπορική επιδρομή (25 γερμανικών Στούκας), κατά τη διάρκεια της Μάχης της Λέρου, στο Λακκί, παρέστησαν ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Γιάννης Κόνσολας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:
Στη Λέρο, με την ίδια πάντα συγκίνηση, για την επέτειο της βύθισης του αντιτορπιλικού ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας. Στεκόμαστε ευλαβικά απέναντι σε αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό θα πλέει πάντα και θα κυριαρχεί στις θάλασσες του Αιγαίου. Εδώ είναι Δωδεκάνησα, εδώ είναι Ελλάδα”.
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ
Και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς σημειώνει σε γραπτό μήνυμά του:
Τιμώντας την ιερή μνήμη του Κυβερνήτη και των μελών του πληρώματος του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα», που σαν σήμερα το 1943 βυθίστηκε κατά την αεροπορική επιδρομή των ναζί στο Λακκί της Λέρου.
Αξιοσημείωτο είναι, πως κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επιδρομής βυθίστηκε και το συμμαχικό βρετανικό πλοίο “Intrepid”, το οποίο είχε καταπλεύσει μαζί με το «Βασίλισσα Όλγα» στο Λακκί.
Το Αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα» κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι τη βύθισή του, αποτέλεσε ένα από τα ενδοξότερα και πιο επιτυχημένα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού με σημαντικές δράσεις στις ελληνικές θάλασσες αλλά και σε συμμαχικές αποστολές.
Η θυσία των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών του «Βασίλισσα Όλγα», 77 χρόνια μετά παραμένει άσβεστη στη μνήμη μας, υπενθυμίζοντάς μας πως η Ελευθερία κατακτάται με αίμα και αγώνες.
Αγώνες που σήμερα συνεχίζουν να δίνουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την υπεράσπιση των συνόρων μας. Για το λόγο αυτό έχουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

 1,209 total views,  2 views today