Αύριο μπαίνουν στη μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που θα εξεταστούν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα μάθημα Γενικής Παιδείας .

Σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Όπως δήλωσε στο Skyrodos.gr o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης στις εξετάσεις έλαβαν μέρος 190 άτομα ενώ η αποχή έφθασε στο ποσοστό του 30%.

Όσο για το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να διαγωνιστούν ο κ. Παπαδομαρκάκης δήλωσε πως δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

«Η μετάδοση των θεμάτων έγινε κανονικά και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στη διαδικασία των εξετάσεων», είπε ο κ. Παπαδομαρκάκης.
Το θέμα με το οποίο έπρεπε να καταπιαστούν οι υποψήφιοι ήταν ο ρόλος της Τέχνης και του καλλιτέχνη στην κοινωνία.

Στο πρώτο κομμάτι της εξέτασης, το μη λογοτεχνικό κείμενο, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις που αφορούσαν την τοποθέτηση του Αλμπέρ Καμύ στην Ακαδημία της Σουηδίας το 1957, όταν κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Στη συνέχεια, κλήθηκαν να αναπτύξουν τους τρόπους με τους οποίους το σύγχρονο σχολείο θα μπορούσε να αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της Τέχνης και του Πολιτισμού, σε μία σύντομη ομιλία στη Βουλή των Εφήβων.

Οι εξετάσεις των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ και Ειδικότητας για τα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν έως τις 18 και 20 Ιουνίου, αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, από τις 21 Ιουνίου έως και

Το μήνυμα του Γιάννη Παππά για τις Πανελλήνιες

O πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις ολόψυχα καλή επιτυχία. Με τις Πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώνεται η δωδεκαετής μαθητική σας πορεία, μια επίπονη προσπάθεια ετών κλείνει και ολοκληρώνεται ο μοναδικός και ανεπανάληπτος κύκλος της μαθητικής σας ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των αλιέων

Εύχομαι όλοι να ανταμειφθείτε για τους κόπους που έχετε καταβάλει και σας συγχαίρω για την προσήλωση στο στόχο σας.

Στις οικογένειες σας, που όλα τα χρόνια σας στήριζαν εύχομαι υγεία, κουράγιο και υπομονή και να συνεχίσουν να σας στηρίζουν σε κάθε επιλογή και κάθε βήμα σας. Επίσης εύχομαι καλή δύναμη και συγχαίρω τους καθηγητές που στήριξαν όλη τη διάρκεια της χρονιάς τις προσπάθειες των μαθητών τους με την σκέψη πάντα κοντά τους».

Ο δήμαρχος Καλύμνου 

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, εύχεται σε όλους τους μαθητές που μπαίνουν από σήμερα στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους.

Αναλυτικά στο μήνυμα του με αφορμή την έναρξη των εξετάσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, είναι ουσιαστικά η πρώτη από τις πολλές δοκιμασίες, που θα κληθούν ως αυριανοί πολίτες να αντιμετωπίσουν στην ενήλικη ζωή τους, προκειμένου να οικοδομήσουν το μέλλον που καθένας και καθεμία ονειρεύεται.

Με όπλο την αισιοδοξία, και σύμμαχο την αυτοπεποίθηση κάθε αγώνας, όσο δύσκολος και αν φαίνεται, μπορεί να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, γι αυτό και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, υπομονή και επιμονή .

Καλή δύναμη λοιπόν σε όλα τα παιδιά, και τις οικογένειές τους που τους συμπαραστέκονται με τον δικό τους τρόπο σε αυτή την απαιτητική διαδικασία των εξετάσεων.

Καλή επιτυχία με δικαίωση των στόχων, που έχει θέσει καθένας, και πολλές ευχές για κάθε πρόοδο μελλοντικά στη ζωή τους.

 

 331 total views,  5 views today