Θα δυσκολευθεί πολύ η νέα δημοτική αρχή να κάνει την αλλαγή και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ζωής στο νησί. Και αυτό γιατί όπως τόνισε σε συνέντευξή τύπου χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Τάκης Πότσος ο Δήμος Ρόδου όπως και όλοι οι ΟΤΑ της χώρας είναι δέσμιοι του Κλεισθένη που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αυτονομίας.

Ο κ.Πότσος εκτιμά πως θα εφαρμοσθεί απλά και μόνο η κυβερνητική πολιτική και τίποτε περισσότερο. Για να γίνουν όσα εξαγγέλθηκαν όπως τόνισε ο κ. Πότσος θα πρέπει να γίνουν ρήξεις ώστε να καταφέρει η δημοτική αρχή να ξεχωρίσει.

«Όλοι οι δήμοι στη χώρα είναι δέσμιοι του Κλεισθένη . Αυτό δεν θα βελτιώσει την κατάσταση. Αντιθέτως θα την επιδεινώσει», είπε ο κ. Πότσος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε πως ο Δήμος Ρόδου όπως και οι άλλοι ΟΤΑ στη χώρα θα είναι τα εργαλεία της κυβέρνησης για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής .

«Ο Κλεισθένης δεν καταργεί τους ισοσκελισμένους ισολογισμούς . Επίσης δεν θα έρχονται περισσότερα χρήματα στους Δήμους. Οι προϋπολογισμοί και τα τεχνικά προγράμματα θα έχουν αντιλαϊκή κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Πότσος.

Όσο για τη συνεργασία των παρατάξεων του κ. Α Καμπουράκη και Στράτου Καρίκη ο κ. Πότσος ανέφερε πως ήταν αναμενόμενη και δεν εξέπληξε κανένα στο ΚΚΕ.
«Για μας η συνεργασία ήταν αναμενόμενη. Να μην ξεχνάμε πως ο κ Καρίκης υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Καμπουράκης από τη ΝΔ. Τα δύο κόμματα , εμείς εκτιμούμε ότι , τα έχουν βρει σε κεντρικό επίπεδο στα βασικά θέματα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων που αποτελούν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο τα έχουν βρει. Στην ουσία πολιτικές διαφωνίες δεν έχουν», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   "Θα παραμείνω με τον Καμπουράκη, είτε ανανεωθεί η θητεία μου, είτε όχι"

Ο κ. Πότσος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν κατάργησε το ΤΑΙΠΕΔ ούτε σταμάτησε τις ιδιωτικοποιήσεις.
Να γίνουν έλεγχοι στα σχολεία

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από τη νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί δυναμικά με το θέμα που αφορά τις επισκευές στα σχολεία.

«Είναι πολύ σημαντικό το θέμα της συντήρησης των σχολικών κτιρίων . Επισκευή δεν είναι το βάψιμο των οικημάτων . Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές», δήλωσε ο κ. Πότσος και πρόσθεσε πως υπάρχουν σχολικά κτίρια στα οποία πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος.
.

 102 total views,  2 views today