Ανακοινώθηκε σήμερα  η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου του  κόμματος.

Το νέο όργανο θα αποτελείται από 251 εκλεγμένα μέλη, συν τους βουλευτές, ευρωβουλευτές και προέδρους τριτοβάθμιων οργανώσεων.

Η ΚΕ θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες την 21μελη Εκτελεστική Γραμματεία, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τον νέο γραμματέα το κόμματος.

Στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ εξελέγη  με 351 ψήφους ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος από τα  Δωδεκάνησα κ. Βαίος Καλοπήτας ο οποίος με δήλωση του υπογράμμισε ότι η νέα ΚΠΕ οφείλει να λειτουργήσει με μειοψηφίες και πλειοψηφίες με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με ενιαίο και ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στο τέλος της ημέρας.

«Ευχαριστώ όλα τα μέλη και όλους τους συνέδρους που με εκλέγουν για τρίτη συνεχόμενη φορά από το 2015 στο Ανώτερο πολιτικό όργανο του φορέα μας.Αφήνουμε πίσω τον πολυκομματικό χαρακτήρα, ο οποίος στην πράξη αντί να ευνοήσει τον πλουραλισμό, οδήγησε σε πολυφωνία και Βαβυλωνία.Η νέα κεντρική πολιτική επιτροπή οφείλει να λειτουργήσει με μειοψηφίες και πλειοψηφίες με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με ενιαίο και ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στο τέλος της ημέρας.Ναι λοιπόν στο κόμμα – θεσμός, που σέβεται τα μέλη του, στο κόμμα – φωνή των προοδευτικών πολιτών, στο κόμμα  όπου θα δώσει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής ζωής του τόπου, που δεν είναι άλλο από την ανυπαρξία κομμάτων αρχών και θα διδάξει ότι τα κόμματα είναι συλλογικά πολιτικά υποκείμενα που δρουν για τις γενιές του Μέλλοντος.Το ΠΑΣΟΚ – ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ έχει χρυσή ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει. Είναι η ώρα της μάχης, τώρα ανεμπόδιστα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας.

Λ. Φτακλάκη: Δεύτερη πολιτική δύναμη να γίνει το ΚΙΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή από τον Φ. Χατζηδιάκο

Στη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky η υποψήφια βουλευτής του κόμματος κ. Λίτσα Φτακλάκη.

«Το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει σε μια νέα τροχιά αυτής της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων που θα αναδιαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας», δήλωσε η κ. .Φτακλάκη που αναφέρθηκε στην κριτική που ασκήθηκε από τους ομιλητές στο συνέδριο για τα λάθη που έχουν γίνει από την κυβέρνηση είτε στην οικονομία είτε στα θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής.

«Αναλύθηκαν  όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμβάλει στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Μιλήσαμε για το σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ» που περιλαμβάνει κοστολογημένες προτάσεις  και  απαντά  στα προβλήματα της κοινωνίας και της παραγωγικής Ελλάδας. Αν δεν παράξουμε πλούτο δεν θα ισχυροποιηθεί η οικονομία», δήλωσε η κ, Φτακλάκη που υπογράμμισε πως το συνέδριο είχε ενωτικό χαρακτήρα αφού συμμετείχαν σε αυτό  όλοι οι πρώην πρόεδροι του κόμματος.

«Διαψεύσθηκαν όλες οι Κασσάνδρες που έκαναν λόγο περί αποχώρησης κάποιων. Πιστέψτε με αυτό δεν συνέβη. Το κλίμα ήταν ενωτικό και φάνηκε από τον ενθουσιασμό των 4.000 συνέδρων. Ειδικά στην εκδήλωση  για τον Ανδρέα Παπανδρέου το συνεδριακό κέντρο σείστηκε από τα χειροκροτήματα.  Όλα αυτά δείχνουν ότι ο ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει σταθερά και θα κάνει τη διαφορά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις», είπε η κ. Φτακλάκη.

Σε ερώτηση σχετικά με τη διεξαγωγή  των εκλογών η κ. Φτακλάκη δήλωσε:

«Η θέση μας όπως την εξέφρασε η πρόεδρος κ. Φώφη Γεννηματά είναι άμεσα εκλογές . Στη στιγμή που διακυβεύονται θέματα εθνικής ασφάλειας. Το ζήτημα είναι το πότε θα αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να διενεργηθούν οι εκλογές. Εμείς θέλουμε να γίνουν άμεσα».

Όσο για το στόχο των εθνικών εκλογών η κ. Φτακλάκη τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ πρέπει να καταστεί δεύτερη δύναμη  για να είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων στη  χώρα  μας.

 292 total views,  2 views today